НАЧАЛО » анализи

Французите се ориентират към Dacia

Най-търсен е джипът "Дъстър", за който се чака на опашка по 7 месеца

fb
3E news
fb
04-10-2010 12:30:08
fb

Всяка 20-а продадена кола във Франция е с марка Dacia, e едно от водещите заглавия на румънския бизнес всекидневник "Зиарул финанчиар". Като се позовава на информация от Сдружението по статистика на френските автомобилни производители (CCFA) продажбите на произведените в Румъния автомобили са се увеличили от началото на тази година спрямо същия период на миналата година, до 81 500 автомобила.

 

Така пазарният дял на автомобилния конструктор Dacia е достигнал близо 5%, което означава, че една от всеки 20 коли, продадени във Франция, е модел на Dacia. От гамата предлагани модели в момента най-голямо е търсенето на джипа "Дъстър", за който французите "се редят на опашка" по седем месеца. Онези, които не искат да чакат, плащат за джипа втора употреба дори повече, отколкото за нов "Дъстър", доставен от други пазари, пише вестникът.

 

От всички марки в момента Dacia има най-голям ръст в продажбите на френския пазар, който в периода януари-септември е отбелязал растеж от близо 1%, до общо около 1,7 милиона автомобили.
По статията работи: