НАЧАЛО » анализи

Финансови рекорди отчете Ferrari

Печалбата се е увеличила с 46%, до 76 млн. евро за третото тримесечие нагодината

fb
3E news
fb
28-10-2010 10:40:40
fb

Рекордни парични потоци в размер на 213 млн. евро има Ferrari за изтеклите девет месеца от 2010 г., показва отчетът на компанията.

 

Приходите за третото четиримесечие на годината са в размер на 446 млн. евро, което е с 12,6% повече спрямо същия период от миналата година, а търговската печалба се е увеличила с цели 46%, достигайки до 76 млн. евро. Това е еквивалентно на печалба от 17% срещу 13% от миналогодишния аналогичен период. Прави впечатление, че доходите от он-лайн продажбите на Ferrari Store са се увеличили с 55%, а отворилият вчера първият увеселителен лицензиран от марката парк в Абу Даби се очаква да генерира нови солидни приходи.

 

Общо 1398 автомобила са били доставени до дилърите през третото тримесечие от годината, което е с 3,9% повече спрямо същия период на миналатагодина.

 

"Икономическите резултати са в унисон със спортните", коментира президентът на компанията Лука ди Монтедземоло. Най-голям ръстът на продажбите Ferrari отчита в Китай (+15%), което не е чудно, като се има стремителното нарастване на този пазар за всички световни автомобилни марки.


По статията работи:

Георги Вулов