НАЧАЛО » анализи

Кабинетът отпусна допълнителни 180 млн. лв. за пътища и магистрали

С приоритетно финансиране са автомагистрала "Марица", Южната дъга на Софийския околовръстен път и отчуждителни процедури

fb
3E news
fb
27-07-2010 10:03:10
fb

Министерският съвет осигури на 27 юли 180 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за 2010 г. за финансиране на инфраструктурни обекти с национално значение. Средствата се осигуряват от резерва за непредвидени и неотложни разходи за структурни реформи и са включени в актуализирания Закон за държавния бюджет на Република България за 2010 г.

Приоритетни обекти за финансиране са автомагистрала "Марица", Южната дъга на Софийския околовръстен път, археологични проучвания и отчуждителни процедури, национално и авансово финансирани на програмите за трансгранично сътрудничество, проектиране на приоритетни пътни обекти.

Включени за целево финансиране са и общините Велико Търново – за реконструкция на пътното кръстовище Качица, и Столична община – за основния ремонт на бул. "Брюксел". Средствата ще са също така за нови кадастрални карти, за финансиране на проекти с бенефициент Агенция "Пътна инфраструктура" с оттеглено финансиране по програма ФАР (ПМС 259/30.10.2009 г.) и за проекта "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради".


По статията работи: