НАЧАЛО » анализи

Инфраструктурата до завода за боклук в София струва 16 млн. лв.

fb
3E news
fb
17-09-2010 11:00:16
fb

 

Столичната община е заделила 16 млн. лв. за инфраструктура до двете площадки, където ще бъде изграден завод за преработка на битови отпадъци от София. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нона Караджова, цитирана от btv. Тя обясни, че процедурата за избор на изпълнител на завода е пред приключване.

 

Конкурсната комисия избра българо-германския консорциум "Станилов"-"Хайлит", който предложи цена от 209 млн. лв. През юли Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на класираната на второ място "Хелектор" и Хохтиф.

  "В момента се работи по споразумение с Европейската инвестиционна банка за 50 млн. евро.Сега сме в период на технически въпроси и отговори по техническите и финансовите параметри на проекта", каза Караджова.

Докато реализацията на обекта стане факт, част от боклука на столицата ще бъде депониран в сметища в други общини. Така например правителството е решило 40 000 тона смет да бъде откарана до новопостроеното регионално депо за твърди битови отпадъци, обслужващо общините Ловеч, Летница и Угърчин.По статията работи: