Колко милиона получават информаторите на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ

От първото плащане през 2012 г. борсовият регулатор е изплатил на 108 информатори на сигнали за нарушения възнаграждения на обща стойност 676 милиона долара

Икономика / България
3E news
793
article picture alt description

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) ще плати рекордните 52 милиона долара на информатор, който е помогнал на регулатора да разкрие неправомерни действия, съобщи SEC, цитирана от агенция „Блумбърг“. Досега рекордната сума беше 50 милиона долара, напомня SEC. Тези пари бяха получени през юни тази година от информатор, който според „Уолстрийт джърнъл“ (самата SEC никога не разкрива за кой случай става въпрос), е помогнал да се разкрие измамата с обменните курсове в Bank of New York Mellon.

Новият рекордьор ще получи общо 114 милиона долара - в допълнение към плащането от SEC, той ще бъде възнаграден и с 62 милиона долара от друга правителствена агенция, която не е посочена в съобщението на SEC. Информаторът многократно е съобщавал за злоупотреби в своята организация и след това, въпреки трудностите, съобщава на властите и оказва много важна помощ по време на разследването, се казва в съобщението на SEC.

От първото плащане през 2012 г. SEC е изплатила възнаграждения на 108 информатори на сигнали на обща стойност 676 милиона долара.

Тази сума е събрана от глоби за нарушения, разкрити с помощта на информатори. Ако размерът на глобата надвишава 1 милион долара, информаторът може да разчита на 10-30% от сумата.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща