Шефът на на Amazon даде старт на Bezos Earth Fund с 10 млрд. долара за борба с климатичните промени

Климат / Технологии
3E news
800
article picture alt description

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос даде старт в понеделник на Фонд за Земята на Безос (Bezos Earth Fund) на стойност 10 милиарда долара, като целта му е да подкрепи борбата с изменението на климата, което той вижда като "най-голямата заплаха за нашата планета".

"Днес съм развълнуван да обявя, че стартирам Фонда на Земята на Безос“, обяви американският милиардер, цитиран от БНР.

Безос заяви, че неговата инициатива ще има глобален мащаб и ще финансира всички участници, включително учени и неправителствени организации, допринасящи за "опазване и защита на природната среда".

"Климатичните промени са най-голямата заплаха за нашата планета. Искам да работя заедно с други, както за разширяване на познатите начини, така и за изследване на нови начини за борба с пагубното въздействие на изменението на климата върху тази планета, която всички споделяме", посочи той.

"Тази глобална инициатива ще финансира учени, активисти, неправителствени организации - всяко усилие, което предлага реална възможност да се помогне за опазването и защитата на природната среда. Можем да спасим Земята. Ще предприеме колективни действия от големи компании, малки компании, държави, глобални организации и частни лица.", допълни Джеф Безос.

"Заделям 10 милиарда долара за старта на този фонд и ще започна да предоставям безвъзмездни средства още това лято. Земята е единственото нещо, което всички имаме общо - нека заедно да я защитим“, посочи американският милиардер, който е най-богатият човек на планетата с приблизително състояние от 130 млрд. долара, според списъкът на милиардерите в реално време на списание "Форбс" (Forbes).

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща