Форум по роботика и автоматизация в индустриятапредставя българските успехи в изкуствения интелект

Икономика / Технологии
3E news
443
article picture alt description

Форум „Роботиката през погледа на бизнеса, образованието и държавата“ се провежда днес в София. Организатор е Българската стопанска камара.

Освен българските успехи в сферата на роботиката, първият в България форум по роботика и автоматизация в индустрията ще представи и данни за модернизацията на производството и внедряването на роботизирани системи от ново поколение, предаде БНР.

Събитието ще представи резултати от проучване за нивото на автоматизацията на българската индустрия и ще очертае робо-екосистемата у нас, както и нейната инфраструктура, международни партньори, инвеститори и доставчици.

По време на форума ще бъдат обсъдени проблеми като достъпността на роботите и високотехнологичните машини в малките и средни предприятия , лидерството на България в сферата на роботиката и автоматизацията, а също и подготовката на кадрите в сектора.

Основна цел на организаторите е формулирането на цялостна стратегия за робосектора у нас чрез препоръки на експерти в индустрията, образованието, финансите, човешките ресурси и държавната администрация.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща