Студенти от Русенски университет посетиха подстанция Център в града

Енергетика / Технологии
Георги Велев
767
article picture alt description

Група студенти от 4 курс на Русенски университет „Ангел Кънчев“ заедно със своя научен ръководител отново бяха гости в подстанция Русе - Център в дунавския град. По време на посещението бъдещите енергетици се запознаха със специфичната 110 киловолтова уредба – с шинна система и комутационни съоръжения, опериращи в елегазова среда, което различава подстанцията от други подстанции, собственост на ЕРП Север. Бяха им представени особеностите на ключовото за град Русе съоръжение. Тъй като е разположена в централната градска част, подстанция Русе - Център е с компактни размери, а същевременно захранва с електроенергия повече от 15 000 фирми и домакинства.

През последните няколко години електроразпределителната компания е вложила средства на стойност над 200 000 лева за модернизиране и поддръжка на русенската подстанция.

На четвъртокурсниците бяха демонстрирани обновените релейни защити и вторичната комутация от най-съвременен тип, а посещението завърши в командната зала на подстанцията, където студентите разгледаха релейни и командни табла, чрез които се осъществява защита, контрол и управление върху състоянието и работата на модулите в подстанцията.

След обиколката в подстанция Русе - Център в града гостите изразиха удовлетворение и благодарност към екипа на електроразпределителното дружество за предоставената възможност да се запознаят в реални условия с оборудването и начина на работа на специфичното съоръжение. Така след осъщественото по-рано през годината посещение на Диспечерския център на ЕРП Север в Русе се спази традицията компанията да посреща бъдещи енергетици в свои обекти и да запознава младежите с особеностите на работата в тях.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща