Стая на бъдещето: Идеи и визии за утрешния свят на транспорта

Скания създава виртуално пространство за срещи на експертите й с изследователи, футуристи и писатели и обмен на идеи за бъдещето на транспорта и тенденциите в развитието му

Икономика / Технологии
3E news
684
article picture alt description

Скания иска да сподели с повече хора визията си за преминаване към устойчива транспортна система. В трансформацията към по-чиста среда и по-добро бъдеще компаниите могат да поемат съществена роля, въздействайки положително върху глобалната промяна. За Скания водещи в този процес са силата на технологиите и подкрепата за иновациите, чрез разработването и въвеждането на нови концепции, пилотни проекти и идеи.

Затова компанията създава виртуално пространство за срещи на експертите й с изследователи, футуристи и писатели, където ще могат да обменят идеи за бъдещето на транспорта и тенденциите в развитието му. В тази „Стая на бъдещето“ те ще рисуват заедно картината на бъдещата мобилност. Вижте повече за концепцията на стаята: https://www.scania.com/bg/bg/home/future-room.html.

„Искаме да привлечем вниманието на хората към промяната към устойчивост и водещата роля на Скания в този процес. Едновременно с това искаме да покажем на тези, които вече ни познават, другите, различни страни на компанията, а също така да заинтригуваме и нови поддръжници на идеята за чиста икономика, транспорт и околна среда“, каза Ерик Люнгберг, ръководител на отдела за комуникации и маркетинг в Скания. „Най-ценният актив, който имаме, са нашите служители, нашият талант. „Стаята на бъдещето“ е тяхното пространство, както и пространство за хората с идеи, които искат да ги споделят с нас и с обществото.“

Да запазиш лидерски позиции по време на големи технологични промени, да изследваш нови бизнес модели и да управляваш скоростта на промяната е предизвикателство и възможност както за Скания, така и за екосистемата на транспорта и логистиката като цяло.

„Ние имаме силни традиции и култура, които развиваме и надграждаме, търсейки нови познания и партньорства в области като автономни превозни средства, свързаност и електрификация. Това изисква нов капацитет и различен комуникационен подход, който привлича нови заинтересовани страни по-близо до компанията“, подчерта Ерик Люнгберг.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща