С асортимент от близо 15 000 продукта Kaufland откри петия си хипермаркет във Варна

С инвестиция от 33 милиона лева и 90 нови работни места Kaufland отвори вратите на най-модерния си обект, който е 60-ти за компанията в страната

Икономика / Технологии
3E news
624
article picture alt description

Kaufland България откри петия си хипермаркет във Варна, с който обектите на компанията в страната са вече 60. С инвестиция от 33 милиона лева, асортимент от близо 15 000 продукта и екип от 90 човека това е най-модерният хипермаркет Kaufland в цялата страна.

„Варна беше един от първите градове, в които отворихме врати преди 14 години. Днес именно тук откриваме 60-ия ни хипермаркет в страната, който е пети за града. Това за нас не са просто цифри, а резултат от доверието на нашите клиенти, което ни позволява да се развиваме и растем. Тук създадохме най-модерния ни обект, изграден изцяло според концепцията ни за максимално удобство на потребителите, още по-добра работна среда и в унисон с най-новите екологични стандарти“, коментира Иван Чернев, Председател на Управителния съвет на Kaufland България.

Хипермаркетът разполага с малко над 5200 кв.м. застроена площ, от които близо 2900 кв.м. са търговска площ. Паркингът включва близо 230 паркоместа. Обектът отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда.

Петият хипермаркет на Kaufland във Варна включва близо 15 000 продукта в постоянния си асортимент, от които над 12 000 са хранителни стоки, а над 2000 – нехранителни.

Важна част от предложенията са собствените марки на Kaufland, които достигат над 2200 продукта в новия обект.

Витрината с обслужване предлага свеж избор от близо 300 артикула, сред които прясно месо, риба от региона, месни специалитети, сирена и деликатеси. Собствената пекарна на компанията пък предлага близо 70 прясно приготвени хляб и тестени изделия всеки ден. Свежите предложения в петия хипермаркет Kaufland във Варна включват и богат избор от над 190 внимателно подбрани сортове плодове и зеленчуци, подправки и цветя.

Като верен и устойчив партньор на българските производители, Kaufland работи с общо 23 производители от региона на Варна. За 16 от тях предоставя национален пазар. 230 са продуктите, произведени в региона на Варна, които клиентите на компанията могат да намерят в обектите в града. Само в новия хипермаркет могат да се открият над 100 местни предложения.

Част от тях са фермерските продукти, представени в специално обособения за целта „Фермерски пазар“ в обекта. Всички те са от малки фамилни ферми от региона, с които Kaufland си партнира. Към момента се компанията предлага 28 висококачествени фермерски продукта от 6 регионални производители.

Друга важна част от асортимента на новия обект формира разнообразието от биопродукти, които компанията предлага. Броят им e 380 биопродукта, в това число предложения без глутен, без лактоза и продукти за вегани. Част от тях са включени в специално обособен био кът непосредствено до входа на хипермаркета.

Близо до входа на най-новия хипермаркет Kaufland в града са разположени пекарната и витрината “To-Go” с храна и напитки за вкъщи или офиса, за да бъдат максимално улеснени клиентите в динамичното им ежедневие. Хипермаркетът разполага със специално разработена за веригата дизайнерска навигационна и осветителна система, която улеснява пътя на потребителя до желаните продукти. По-широките коридори и по-ниските рафтове със стоки пестят време и дават възможност за бърз достъп до касите от всяка точка на магазина.

В новия обект клиентите могат да открият и собствените текстилни модни линии на компанията като Kuniboo за най-малките, Hip&Hopps за подрастващите, Oyanda за дамите и Townland за господата. За да гарантира високото качество на текстила си, за изработката му компанията използва влакна от био памук, сертифициран по Глобалния стандарт за органичен текстил – GOTS*. Това означава, че при обработката на ръчно подбрания органичен памук не са използвани вредни за околната среда вещества като химикали, изкуствени торове, хлор, пестициди и други.

Това е първият хипермаркет на Kaufland България в града и втори в страната с изцяло стъклена входна фасада, която позволява още по-голям достъп на естествена светлина. Функционалният и модерен интериор е създаден с мисъл за по-лесната, бърза и интуитивна ориентация сред огромното разнообразие от качествени и свежи продукти.

Сградата е с иновативна „зелена“ климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва горива, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения, за да отоплява през зимата и разхлажда през лятото. Хипермаркетът има и последно поколение LED осветление. Всички енергийно ефективни технологии са с цел да бъде намален въглеродният отпечатък до минимум и са в контекста на последователната политика на Kaufland България за грижа към природата.

С петия хипермаркет във Варна Kaufland България открива в града 90 нови местни работни места. Така екипът на компанията в морската столица вече наброява общо над 600 човека. Компанията се грижи да създаде добри работни условия и атмосфера с комфортни и просторни социални помещения, ергономични и удобни касови маси, както и оптимизирана логистика при зареждане на стоките. Компанията е стабилен работодател, който предоставя възможности за устойчиво кариерно развитие и много добри условия на труд – конкурентно заплащане и широк пакет от социални придобивки.

Социалната отговорност е залегнала в цялостната бизнес стратегия на Kaufland България. Като доверен партньор на българските семейства Kaufland България не само предлага качествени продукти, но особено държи на грижата за най-малките. Ето защо по случай откриването на най-новия си обект във Варна компанията дари 100 детски подаръчни комплекта на отделението по неонатология към МБАЛ „Света Анна-Варна“. Те включват дерматологично тествани и качествени бебешки продукти от необходимост за всяко новородено и неговите родители.

До момента Kaufland България е инвестирала 135 милиона лева в енергийно-ефективно строителство и модернизация на обектите си във Варна, удобството, качествения и разнообразен асортимент. От стъпването си на българския пазар компанията се превърна в значим фактор и стимул на националната и регионална икономика и инфраструктура по места с обща стойност на инвестициите от над 1.4 млрд. лева.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

*Стандартът GOTS (Глобалния стандарт за органичен текстил) e световно признат стандарт, който гарантира устойчиво производство на текстил – от добива на биологично произведени естествени суровини, през екологично и социално отговорно производство, до прозрачното обозначаване.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща