„Росатом“ разработи пътна карта за развитието на квантовите изчисления

Енергетика / Технологии
3E news
519
article picture alt description

Руската държавна корпорация „Росатом“ разработи пътна карта за развитието на квантовите изчисления. Тя обхваща разработката на квантов компютър, създаването на инфраструктура за обществен достъп за подкрепа на руските центрове за развитие на компетентността в квантовите изчисления, както и взаимодействието между образователните институции. Основната цел е създаването на цялостна държавна екосистема, която да позволи на Русия да намери достойно място на световния пазар за квантови изчисления, съобщава на сайта си руската корпорация.

През настоящата година „Росатом“ инициира създаването на седем пътни карти в подкрепа на развитието на цифровата икономика на Русия. Те обхващат ключови области като невротехнологиите и изкуствения интелект, технологиите за виртуална и разширена реалност, квантовите технологии, иновативните производствени технологии, компоненти на роботиката и сензорите, както и безжичните технологии.

Пътната карта за развитието на квантовите изчисления ще бъде представена на Глобалния форум за технологично лидерство, който започна в Сочи.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща