Регионалната библиотека в Стара Загора посрещна младежи в модерна „тийн“ зона

Пространството е подарено от един от най-големите работодатели в региона - ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“

Енергетика / Технологии
Маринела Арабаджиева
545
article picture alt description

Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора откри нова зона, в която ще посреща младежите от града. Пространството е оборудвано с компютри, мултимедия, електронни четци, настолни игри, книги и комикси, подходящи и интересни за младите посетители и разполага с отлична интернет свързаност.

 

Специализираната зона с площ 80 кв.м. е дарение от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Компанията изцяло осигури ремонта и оборудването на залата на стойност от близо 40 000 лева по своя социален проект „Енергия за библиотеката“, разработен с много вдъхновение от екипите на Регионалната Библиотека „Захарий Княжески“ и „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

 

Програмата на новото „тийн“ пространство ще бъде изпълнена с много и разнообразни дейности. Освен представяния на книги, филмови прожекции, читателски и писателски клуб, клубове по разговорен английски и настолни игри, в новата зона ще се провеждат и различни дискусии по теми, които интересуват младите хора. Мястото ще бъде домакин и на младежки отбори по робопрограмиране, легороботика и математика.

 

Искаме да покажем на младите хора, че библиотеката е едно модерно и уютно място,в което можеш да откриеш нови светове и да се забавляваш с приятели. Щастлив съм, че обединихме усилия с ръководството на библиотеката, за да го създадем. Сигурен съм, че тази година тук ще има много млади и усмихнати посетители,“ заяви Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

 

Новата „тийн“ зона беше официално открита от г-жа Иванка Сотирова, зам. кмет по хуманитарни дейности на община Стара Загора, г-жа Петя Чакърова, заместник областен управител на Стара Загора, г-н Красимир Червилов, заместник областен управител на Стара Загора и първият в България млад омбудсман Бетина Радева, която е само на 17 години. В събитието се включиха над 50 представители на местната общност, учители и младежи.

КонтурГлобал Марица Изток 3“ от 5 години подкрепя най-голямата библиотека в регион Стара Загора. Компанията подпомага обогатяването на библиотечния фонд и подобряването на материалната база. Централата регулярно дарява нови заглавия на известни чуждестранни и български автори, компютърна техника и абонаменти за специализирани издания.

 

КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред най-големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности. През 2018 година компанията спечели престижната награда за социална отговорност на бизнеса, присъждана от Българския дарителски форум за най-голям обем нефинансови дарения.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща