Райфайзенбанк тества решения на студенти от СУ за анализ на бази данни

Банката проведе първото издание на инициативата Think Тank за сътрудничество с български университети в сферата на иновациите

Икономика / Технологии
Маринела Арабаджиева
341
article picture alt description

Иновативно решение за анализ на големи бази данни, разработено от студенти от СУ „Св. Климент Охридски“, ще тества в реална среда Райфайзенбанк. Съвместно със Стопанския факултет на Софийския университет банката проведе първото издание на инициативата ThinkTank – 1.0 BigDataChallenge. В рамките на проекта студенти от специалност „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите“ в Стопанския факултет на СУ работиха върху практически казус в сферата на анализа на база данни, свързан с кредитните карти.

Студентите, разработили най-добрите модели, получиха възможност да представят своите проекти пред Управителния съвет на Райфайзенбанк, като предстои експерти от различни отдели на банката да анализират детайлно моделите и възможността за приложение в реална бизнес среда.

Инициативата ThinkTank е част от стратегията на Райфайзенбанк за партньорства с различни институции, организации и стартъп компании в сферата на иновациите, от които печелят всички страни в процеса. От сътрудничеството със Софийския университет ние като бизнес печелим от генерирането на иновативни идеи, печелят студентите, на които даваме поле за изява в реална бизнес среда и добра основа за бъдеща реализация в сферата на иновациите, печелят и клиентите ни, които ще се възползват от подобрени продукти и услуги“, каза Даниел Алексиев, началник отдел „Дигитално банкиране и Иновации“ в Райфайзенбанк.

Съвместният проект между Стопанския факултет на СУ и Райфайзенбанк не само допълни знанията на студентите, но успя да повдигне много и мотивацията им, защото ги увери, че това, което учат, е това, от което бизнесът има нужда. Целта на нашия факултет е да изгради пълна съвместимост между учебната програма и нуждите на бизнеса. Проектът Think tank е първи по рода си в България, той посочва модела за правене на модерно висше образование и може да служи за пример как университетите и бизнеса да си сътрудничат успешно“, сподели доц. д-р Теодор Седларски, декан на Стопански факултет към Софийския университет.

Инициативата на Райфайзенбанк ThinkTank ще продължи със сътрудничество и с други университети с цел внедряването на иновации и нови технологии в банката.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща