Първата Kaufland гора беше засадена край Драгоман

Климат / Технологии
Галина Александрова
1168
article picture alt description

Служители на Kaufland България и техните семейства участваха в пролетно залесяване край Драгоманското блато в землището на териториално поделение „Държавно горско стопанство Сливница“. Над 120 доброволци се включиха в „зелената“ инициатива и засадиха над 2 000 дъбови дръвчета в първата Kaufland гора.

След инструктаж от представители на горското стопанство доброволците се заеха със задачата да засадят правилно фиданките, за да могат да се превърнат в големи дървета, които да живеят повече от 600 години в местността. Най-малкият ентусиаст в отбора на Kaufland България беше 3-годишен, а най-големият – на над 60 години.

Изборът на място за залесяване – опожарената гора до Драгоманското блато, не е случаен. По информация от „Държавно горско стопанство Сливница“ и на партньорите на инициативата от Гората.бг, благодарение на засадените дървета може да бъде предотвратено превръщането на района около блатото в пустиня и така да бъдат спасени от изчезване животинските и растителните видове там. Драгоманското блато е единственото карстово блато у нас и е включено като защитена територия в Натура 2000. Влажната зона е местообитание на редица редки и защитени растителни и животински видове.

С убедеността, че само действията носят промяната, служители на Kaufland България участват в доброволчески инициативи и се включват в благотворителни събития. Миналата година доброволци на компанията изчистиха 50 тона отпадъци от нерегламентирано сметище между селата Слокощица и Граница около Кюстендил. За Коледа служители на Kaufland България събраха средства за каузата на фондация „Майко Мила“ с проекта „Оле Мале“ по време на вътрешен Благотворителен коледен базар на талантите. След като сумата беше удвоена от компанията, Kaufland дари 6 500 лева на фондацията в подкрепа на майките на деца с увреждания.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща