Президентът на Боливия инспектира Центъра за изследвания, който се изгражда от „Росатом“

Енергетика / Технологии
3E news
414
article picture alt description

Президентът на Боливия Ево Моралес инспектира Центъра за ядрени изследвания, който „Росатом“ строи на територията на страната. Това обяви държавният глава в профила си в Twitter.

„Проверяваме изграждането на първия Институт по ядрена медицина и лечение на рак в Ел Алто, заедно с технически специалисти и работници. Едно съоръжение, важно за здравето и благополучието на хората“, написа той.

През септември генералният директор на „Росатом“ Алексей Лихачов заяви, че Центърът за ядрени изследвания може да започне работа през 2020 г. , припомня ТАСС. Според прогнозите на компанията, през 2022 г. той ще работи в рамките на своя проектен капацитет. Центърът ще бъде оборудван с ядрена инсталация на базата на реактор тип ВВЕР с капацитет от 200 кВт. Там ще бъде разположен многоцелеви център за облъчване на базата на промишлена гама инсталация и различни изследователски лаборатории. Съоръжението ще осигури широкото използване на радиационните технологии в селското стопанство, медицината, промишлеността и екологията.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща