Най-голямото състезание за енергийни стартъпи с удължен срок за кандидатстване

Енергетика / Технологии
Маринела Арабаджиева
1047
article picture alt description

Поради огромния интерес, кандидатстването за петото издание на PowerUp! ще приключи на 18 март. Това е последният шанс за участие в конкурса и включване в надпреварата за 50 000 евро и финансова инвестиция до 150 000 евро.

 

За четвърта поредна година организатор на престижното състезание и партньор на InnoEnergy за страната е Клийнтех България. Регионалният финал на най-голямото състезание за енергийни стартъпи – PowerUp!, в България ще се състои в рамките на втората конференция за качеството на въздуха в градовете - SOFIAIR, организирана от Столична община и Съвместния изследователски център към Европейската комисия. Тази година фокусът на надпреварата ще бъде върху стартиращи компании, които работят в областта на енергетиката, мобилността, отоплението, чистите и интелигентните технологии.

И тази година в състезанието ще премерят сили най-иновативните стартиращи компании в сферата на чистите технологии у нас, а победителите ще имат възможността да представят идеите си на големия финал в Краков по време на Impact'19 - най-голямото икономическо събитие в Централна и Източна Европа.

 

Финансовите награди са само част от това, което прави PowerUp! толкова специален. Конкурсът предлага ексклузивната възможност на много от отличените фирми да се присъединят към Highway®, престижната бизнес програма на InnoEnergy, която предоставя достъп до международна мрежа от бъдещи бизнес партньори, широкообхватна експертиза от InnoEnergy и финансови инвестиции до 150 000 евро.

 

Онези, които се присъединят към Highway®, могат да очакват подкрепа в различни области - от правна защита и защита на интелектуалната собственост през дизайн на презентацията до гъвкава методология и много други. Работим с редица изследователски институти и университети от различни области и дисциплини, като си сътрудничим с инженери и експерти по технологиите. Също така, ние подкрепяме стартиращите фирми в търсенето и осигуряването на първите си клиенти, показвайки им пътя към успешното бъдеще”, коментира Якуб Милер, главен изпълнителен директор на InnoEnergy Central Europe.

Топ стартиращите фирми, които успеят да преминат през етапа на кандидатстване, ще получат специална покана за участие в акселераторска програма, ръководена от признати международни бизнес ментори. Освен за националните финали, програмата ще подготви избраните участници и за големия финал, където те ще получат шанса да представят своите идеи пред инвеститори и топ експерти от бранша.

 

Победителят в конкурса PowerUp! за 2018 г. е компанията Zubax Robotics от Естония, която представи решение за значителното намаляване на потреблението на енергия в бъдещите технологии в сферата на мобилността.А в регионалния финал в България, челното място зае Diesel Express Tester със своето преносимо и компактно лазерно устройство за установяване качеството на дизеловото гориво.

 

Подробни условия за участие, формуляр за кандидатстване и цялата необходима информация можете да намерите на www.powerup.innoenergy.com.

 

Крайният срок за регистрация е 18 март 2019 г.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща