КонтурГлобал Марица Изток 3 отличена в инициативата „Отговорна компания – отговорни служители“ за пореден път

Енергетика / Технологии
Маринела Арабаджиева
864
article picture alt description
  • 1 млн. и 400 хиляди лева за благотворителни каузи и почти 28 000 часа доброволен труд са дарили служителите на 24 български компании​ само през 2018 г.


Годишна среща „Отговорна компания – отговорни служители" събра на официално събитие в столицата представители на социално-ангажирани компании от цялата страна, които насърчават дарителски и доброволчески програми на работното място. Съвместната  инициатива на Фондация BCause, Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българското дружество за връзки с обществеността (БВДО)  се провежда от четири години през февруари – месеца на любовта, за да ознаменува общите усилия на социално отговорните компании за подкрепа на добри каузи.

Със специални почетни грамоти бяха отличени  компаниите, които и през 2018-та година продължават да развиват и популяризират сред своите служители програми за дарителство и доброволчество  в подкрепа на социално значими каузи в цялата страна.

Със своята програма за даряване по ведомост, която тази година навършва 5 години и дългогодишните си традиции в доброволчеството, КонтурГлобал Марица Изток 3 зае своето достойно място сред отличените. Компанията е неколкократен носител на наградата „Златен знак" именно за тази своя дейност. Само през 2018 год. чрез програма за даряване по ведомост „Добра компания, добри служители", участниците от компанията са дарили над 32 000 лева в подкрепа на 5-те каузи.

Водещите на събитието - Ива Петрова и Стефан А. Щерев, споделиха, че повече от  3 млн. лева са събрани за 18 годишното съществуване на дарителството по ведомост, подпомагано от Фондация BCause, подпомогнати са стотици социални проекти, организации и хора в нужда – благодарение единствено и само на добротворците-дарители.

"Тази форма на редовно дарителство стартира преди 18 години само с няколко дарители и с обещанието, че отделяйки сума колкото за едно сутрешно кафе, ще можем да променим нечий живот" - споделиха водещите на събитието  - Ива Петрова и Стефан А. Щерев. "За тези 18 години набрахме близо 3 милиона лева, с които са финансирани множество малки проекти на неправителствени организации; лечение и рехабилитация на деца с увреждания; грижи за самотни възрастни хора; образователни и екологични инициативи, и много други. В момента програмата дава възможност да се дарява за 44 различни каузи и проекти."

Специалният гост на събитието -  Saskia Blyham, консултант по корпоративна социална отговорност в Charities Aid Foundation, Великобритания сподели челен опит за дарителство по ведомост от острова. Миналата годинa британците са отчели, че за 30 години са дарили от работното място повече от 1 милиард и 300 милиона паунда.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща