Как ИТ се превръща в успешна кариера? Безплатен семинар ще даде практически съвети

Събитието е част от кампания в подкрепа на професионалното развитие на жените в ИТ сектора

Икономика / Технологии
3E news
1407
article picture alt description

Има ли лесен път към успеха в ИТ компаниите? Отговор на този и други въпроси, свързани с предизвикателствата на работната среда в ИТ компаниите и трудностите, пред които жените се изправят, ще дадат лекторите на предстоящия на 21 ноември 2019 г. (четвъртък) от 19:00 ч. в СофтУни безплатен семинар „КАК ДА ПРЕВЪРНЕШ ТВОЯТА ИТ РАБОТА В УСПЕШНА КАРИЕРА: СПОДЕЛЕН ОПИТ ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ“.

Събитието е част от кампанията „She can do IT”, която цели да стимулира  професионалното развитие на жените в ИТ и аутсорсинг сектора. Инициатор на кампанията е Тек Експъртс, водещ доставчик на услуги в сферата на софтуерната и техническа поддръжка, а партньор е СофтУни. Участието в събитието е безплатно, с предварителна регистрация на сайта на образователния център: https://softuni.bg/trainings/2694/how-to-turn-your-it-job-into-successful-career.

Събитието е с практическа насоченост и ще засегне някои от темите, които най-много вълнуват новите служители в ИТ и технологичните аутсорсинг компании, например: как протичат първите месеци,  какви са трудностите и как да се справят с тях, какви обучения трябва да се преминат и защо са важни, има ли лесен път към кариерно израстване, как протича оценяването от мениджърите и на базата на какво може да се очаква повишение, както и има ли разлика в заплащането между мъже и жени и какви мерки прилагат ИТ компаниите, за да създадат равни условия за кариерно развитие.   

За лекторите

Любица Трендафилова е Service Delivery Manager Micro Focus в Tek Experts.Тя има бакалавърска степен по Бизнес администрация. Присъединява се към Tek Experts през 2013 г. като Software Engineer L1. Не след дълго става тийм лидер на Big Data звено и отговаря за няколко екипа за подръжка на софтуерни продукти с клиенти в различни държави. Получава неколкократно годишната награда за „Outstanding performance” на Tek Experts. През 2018 г. става мениджър на отдел с над 20 специалисти. През свободното си време обича да спортува, да посещава различни семинари за coaching, ефективна комуникация и развитие на човешкия потенциал.

Антония Атанасова е ръководител обучения и координатор на преподавателския екип в СофтУни. Тя работи в сферата на дигиталния маркетинг, но след като започва обучението си в СофтУни се влюбва в програмирането. Още тогава става разработчик на свободна практика, като за момента има повече от 20 изградени проекта и колаборация с различни агенции за дигитален маркетинг и софтуерни компании. През свободното си време се включва в различни проекти, свързани с насърчаването на младите хора да се развиват личностно и кариерно.

През декември предстои третият семинар от кампанията „She can do IT”, който ще бъде посветен на жените лидери в ИТ. 

По-рано тази година, като част от постоянния си ангажимент към  многообразието и приобщаването в ИТ сектора, Тек Експъртс проведе международно допитване сред 2000 жени от различни държави (България, Виетнам, Коста Рика, Нигерия и САЩ), както и кръгла маса, посветена на предизвикателствата и възможностите пред жените в тази сфера. Инициативите ясно очертаха необходимостта от повишаване на информираността за възможностите за професионална реализация и адресиране на различните форми на дискриминация, които възпрепятстват жените за успешна кариера в ИТ компаниите.

Tek Experts предлага бизнес решения и ИТ поддръжка за компании от цял свят и предоставя висококачествени услуги от мотивиран и професионален екип от служители. Компанията се гордее с това, че осигурява на своите партньори най-добрите условия за развитието на техния бизнес. В България работят повече от 800 специалисти а глобално те наброяват 5000. Предметът на дейност на компанията включва софтуерна и техническа поддръжка, както и разработка на приложения. Повече информация можете да получите на www.tek-experts.com

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща