Зелената индустрия с фокус върху намаляването на СО2 и отпадъците в Eco Expo Asia

Климат / Технологии
3E news
941
article picture alt description

14-тото еко- изложение Eco Expo Asia, организирано съвместно от Messe Frankfurt  и Hong Kong Trade Development Council (HKTDC), което се проведе в AsiaWorld-Expo, Хонконг от 30 октомври до 2 ноември, прие над 10 600 посетители от 93 държави и региони. С 51% от посетителите, идващи извън Хонконг, водещото индустриално събитие за опазване на околната среда в Азия показа силен интерес на компаниите към екологичните технологии и продукти, съобщиха организаторите.

В рамките на темата „По-малко въглерод, по-малко отпадъци“ експозицията „Зелени иновации“ показа иновативни екологични решения, разработени от над 300 изложители от 17 страни и региони, за да насърчават опазването на околната среда, намаляването на отпадъците и енергийната ефективност.

Greater Bay Area Environmental Industry Alliance, която отдава голямо значение на устойчивото развитие на нисковъглеродна икономика в Хонконг и континентален Китай,  събра близо 100 изложители от всички девет общини, вкл. Хонконг и Макао, за да представят най-новите си екологични технологии и цялостна гама от зелени продукти.

Пробното шофиране на 100% електрически камион в Зелена транспортна и Стартъп зона, която включва 18 стартиращи компании, привличаше потенциални купувачи и инвеститори със своите вдъхновяващи зелени технологии.

Международни изложители от Австрия, Канада, Европа и Швейцария също участваха в изложението, което дава възможност за установяване на връзки межзду местни и чуждестранни посетители. Въпреки последните публични инциденти в Хонконг, интересът на изложителите показва, че потокът и качеството на посетителите са по-добри от очакваното, като значителен брой посетители идват в Хонконг именно заради възможността да достигнат до различни целеви клиенти - от държавни служители до строителникомпании, производители и предприемачи.

Конференцията на Eco Expo Asia обсъди иновации в областта на околната среда

По време на тридневната конференция индустриалните експерти представиха нови иновативни инструменти, с които правителствата и корпорациите да се справят с належащите проблеми на околната среда, като същевременно постигат цели за устойчивост и увеличават бизнес възможностите в сектора на опазването на околната среда. По-специално, много от лекторите подчертаха ролята на зелените технологии в развитието на кръговите икономики, които се прилагат за различните индустрии.

Ir Cary Chan, Executive Director of Hong Kong Green Building Council каза, че конференцията е идеална платформа, показваща как иновативните технологии и правителствените политики могат да работят заедно за насърчаване на опазването на околната среда. „Съчетавайки подкрепа от професионалисти, правителства и инвеститори, може да се формира голяма движеща сила. Хората може да са бавни в проявяването на загриженост за индустрията за опазване на околната среда в Азия, но сега наблюдаваме бум в търсенето на технологии за опазване на околната среда и това търсене ще се увеличава все повече и повече в следващите години“, каза Ir Cary Chan.

Ms Carmen Ng, Director of Sustainability at Langham Hospitality Group, също коментира, че е изненадана приятно от интереса пълноценното участие на публиката в конференцията: „Това показва значимостта на нашата тема. Хората са нетърпеливи да научат за опазването на околната среда. Публиката зададе много уместни въпроси и се надявам отговорите ми да са полезн. Конференцията е ефективна платформа за разговори за опазване на околната среда. Най-важното е, че е безплатна и достъпна за специалистите в бранша, които свободно могат да участват и да научат за нови продукти и решения! "

Водеща еко- експозиция в Азия, призната от традиционни и нови изложители

Организираме Швейцарския павилион за седми път. Хонконг е много важен пазар, а също така и финансовият и бизнес център на Азия. Хонконг привлича хора от цяла Азия. Това е много модерен град, който положи много усилия за решаване на различни проблеми с отпадъците и водата. Моите клиенти ми казаха, че участието в Eco Expo Asia е полезно, тъй като има голям интерес към форума и тук могат да срещнат много целеви купувачи. Нашите компании направиха добри контакти в първия ден", заяви Mr Urs Heutschi, CEO, Swissenviro.ch (Switzerland).

„За първи път участваме в Eco Expo Asia и показахме някои решения за LED осветление и слънчева енергия. Отзивите на посетителите са положителни. Срещнахме купувачи от Кувейт, Исландия и Германия. Мисля, че 75% от посетителите са извън Хонконг. Индустрията за екологични технологии тук в Хонконг има огромно бъдеще и много възможности. Също така, Хонконг има невероятно географско местоположение, което ни свързва с клиенти от целия свят. Със сигурност ще се върнем догодина“, заяви Mr Job van der Noord, Managing Director, JNLED (The Netherlands).

Бизнес срещи с висока стойност и най-новите пазарни тенденции за купувачите

 „Първият ми ден беше доста успешен и ще продължа преговорите си по време на панаира. Посетих днес осем компании - очаквам да получавам имейли с много интересни новини от тях. Напоследък посетихме много места в Югоизточна Азия и континентален Китай и мисля, че Хонконг си струва да се посети. Ако искате да намерите нови неща и развитие на бизнеса, трябва да дойдете тук. Развитието в Югоизточна Азия е толкова бързо, че може да ускори и вашите дейности ", каза Mr György Kovách, Sales Director, Kis-Izolátor (Hungary).

„Дойдохме да посетим Eco Expo Asia, защото искаме да запознаем с най-новите тенденции на пазара в областта на екологичните технологии. Търсим решения за управление на отпадъците. Програмата за срещи на бизнеса е много полезна за мен като купувач. Преди началото на панаира организаторът ни изпрати информация за някои потенциални бизнес партньори. Това ни спести много време за проверка на подходящи доставчици и можехме да насрочим незабавни и високо стойностни срещи с изложителите“, коментира Mr Du Zhong Wen, General Manager, Guangdong Canvest New Energy Investment (Mainland China). 

Следващото издание на Eco Expo Asia е от 28 - 31 октомври 2020 г. в AsiaWorld-Expo.

За повече информация можете да изпратите имейл на:  ecoexpo@hongkong.messefrankfurt.com или exhibitions@hktdc.org.

Още информация за изложението можете да намерите на visit www.ecoexpoasia.com.


 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща