Започва Европейската седмица на стартиращите компании

Ресурси за предприемачи ще бъдат представени по време на Startup Europe Week 2019 във Варна

Икономика / Технологии
Маринела Арабаджиева
613
article picture alt description

Лектори от обществени, неправителствени и частни организации ще представят различни финансови, информационни и организационни възможности за подкрепа на стартиращи и развиващи се компании на 15 март във Варна. Събитието се организира от екипа на Beehive за пета поредна година.Startup Europe Week е глобална инициатива, която се провежда в повече от 300 града в над 50 държави. Нейна мисия е да свърже предприемачите в местната общност в общия разговор за бъдещето на Европа чрез подкрепа, която да изведе “от гаража на улицата” нови бизнеси, които да променят местната общност към по-добро.

Ще се обсъждат важните за всеки предприемач въпроси:Защо да бъда предприемач и как мога да променя своята общност?От къде започва пътят на стартиращия бизнес и какво ме очаква?Какви са източниците за финансиране на стартиращи и развиващи се компании?Каква подкрепа мога да получа от местната общност, администрация и какви са възможностите за глобална свързаност?

Поканени представители на организации, които работят за създаването на учебни програми за предприемачество, а също и ръководители на екипи от ученици в гимназиалните класове, които представят успешно предприемаческия дух на града ни на национални състезания.Студентски съвети на университети във Варна ще презентират своите дейности, които са свързани с развитие на личните и професионални компетенции за предприемачество, иновации и трансфер на знание.Най-важните дати в през 2019 за предприемачите във Варна ще отбележат и неправителствени организации, които организират събития и цялостни обучения в подкрепа на стартиращия бизнес.Постиженията на участниците в пре-акселератора на североизтока и други успешни истории на предприемачи от Варна ще бъдат също част от програмата. Чрез тях организаторите искат да провокират про-активната реакция на гостите и зрителите на събитието.

Продължава кандидастването за участието с презентация, на компании, които предоставят ресурси на предприемачите във Варна. Достатъчно е да се попълни формуляр и организаторите ще се свържат с желаещите: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRO4vJjmx-Bf5TOThlhJrzRBXbapfp_pzNz7FAhW69vH5RrQ/viewform

 

Връзка към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/144933563073093/

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща