Демокамион на Siemens показа последните новости в индустриалния контрол и автоматизацията

Енергетика / Технологии
Галина Александрова
536
article picture alt description

Десетки партньори и клиенти на Siemens България имаха възможност да се запознаят с последните новости в сферата на автоматизацията и индустриалния контрол по време на традиционната обиколка на демонстрационния камион на Siemens, организирана от Оперативно направление „Дигитални индустрии“ (предишно направление „Дигитализирано производство & Процесни индустрии и задвижвания“).

Близо 250 души, включително студенти от университетите в Пловдив и Русе, посетиха камиона и разгледаха последните разработки и подобрени продуктови версии на компанията. Петдневната обиколка от 1-ви до 5-ти април включваше градовете Радомир, София, Пловдив, Стара Загора и Русе.

В Радомир домакин бе фирма „АК Електрик“ АД, в Пловдив демокамионът гостува на фирма „Филкаб“ АД, а в Стара Загора оборудването бе показано на територията на „Ел Контрол“ ЕООД. Офисът на Siemens в София също бе посетен, което даде възможност на колеги от различни направления в компанията да разгледат апаратурата, да обменят информация и идеи. Русенският университет „Ангел Кънчев” бе последната спирка на демонстрационния камион в България.

По време на обиколката бяха показани широк спектър от продукти и системи за защита и индустриален контрол, основна част от трите водещи концепции за интегрирани решения в сферата на автоматизацията, електроразпределението и системите за безопасност: Totally Integrated Automation (TIA), Totally Integrated Power (TIP) и Safety Integrated. Бяха демонстрирани последните иновации на Siemens от фамилията SIRIUS, включително пусково-сигнална апаратура Sirius ACT с интегрирана индустриална комуникация Profinet, AS-I и IO-Link, системи за контрол и мониторингна асинхронни двигатели Sirius Simocode, модулна система за индустриален контрол Sirius 3RV29, моторни пускателиза всяко приложение (компактни пускатели Sirius3RM1, хибридни стартери за автоматизирани системи ET200SP, софтстартери 3RW5), както и системи за индустриална безопасност с интегриран протокол Profisafe.

Сред новите решения от фамилията SENTRON, показани по време на обиколката, бяха апаратите за защита ниско напрежение (миниатюрни прекъсвачи, токоограничаващи прекъсвачи, разединители, стопяеми предпазители), системи за измерване и мониторинг ниско напрежение и апарати за детекция на ток на утечки и нарушена изолация.

Допълнително бяха представени продукти и решения за автоматизация от водещата гама SIMATIC на Siemens.

„Оборудваният в Германия демокамион SIRIUS гостува вече за 12-ти път в нашата страна, като всяка година представеното оборудване се променя и обновява. Радваме се, че имаме възможност да покажем на нашите клиенти и партньори, както и на всички заинтересовани, новостите в сферата на индустриалната автоматизация и контрол, предлагани от Siemens, в много кратък срок след тяхното пускане на пазара“, заяви инж. Здравко Александров, мениджър продажби в Оперативно направление „Дигитални индустрии“ на Siemens България.

 

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща