Делът на автомобилите с нови източници на енергия в света през 2019 г. е достигнал 2,5 процента

Енергетика / Технологии
3E news
529
article picture alt description

Делът на автомобилите с нови източници на енергия (NEV) на глобалния автомобилен пазар е достигнал рекордните 2,5 % през 2019 година. Това става ясно от данни на Световната конференция за развитие на автомобилите с нови източници на енергия (WNEVC 2020).

Около 2,2 млн. NEV са били продадени през миналата година по целия свят. Това  с 10 % повече в сравнение с данните за 2018 година.

В доклад, подготвен от China Society of Automotive Engineers и German Association of the Automotive Industry се отбелязва бързото развитие на сектора на автомобилите с нови източници на енергия в Китай, в резултат на което страната през последните пет години е била световен лидер по обем на продажби на такива автомобили. Включително през миналата година са били реализирани 1,2 млн. NEV.

Конференцията - WNEVC 2020 се провежда до 30 септември в китайския град Хайкоу, административен център на южната провинция Хайнан. В нея участват експерти от автомобилния сектор, както и топмениджъри на известни китайски и чуждестранни производители на автомобили.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща