В Кайро се проведе вторият форум на доставчиците в атомната индустрия

Енергетика / Технологии
3E news
526
article picture alt description

На 8-9 октомври в Кайро (Египет) се проведе вторият форум за доставчиците в атомната индустрия, организиран от руската корпорация „Росатом“ и Управлението на атомни електроцентрали на Египет (NPPA). Събитието се състоя в рамките на Международното промишлено и технологично изложение и форум „Голяма промишлена седмица“.

В церемонията по откриването участваха министърът на електроенергията и възобновяемите енергийни източници на Египет Мохамед Шакер, първият заместник генерален директор и директор на Блока за развитие на международния бизнес на „Росатом“ Кирил Комаров, председателят на NPPA Амгед Ел-Вакил и министърът на военната промишленост Мохамед Ел-Асар.

„Росатом“ отделя специално внимание на локализацията при строителството на АЕЦ в Египет. Очакваме при изграждането на първия енергоблок нивото на локализация да достигне 20%, което е ярко доказателство за професионализма на египетските изпълнители. Отчитайки широкото предстоящо участие на местни строители, ние се стремим да изградим ефективно сътрудничество с нашите доставчици и именно затова провеждаме вече втори форум“, заяви Кирил Комаров.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща