Бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане” на АББ ще предлага безплатни дигитални решения през цялата 2020 година

Икономика / Технологии
3E news
721
article picture alt description

В подкрепа на дейността на критично важни здравни заведения, дружества за комунални услуги, промишлени и търговски сгради, технологичният лидер ще предоставя софтуерни решения безплатно през цялата 2020 г.

С оглед на пандемията от коронавирус и въздействията от нея, засегнали почти всички бизнес сектори и икономики по света, бизнес направление “Електроснабдяване и електрообзавеждане” на АББ обяви, че ще предприеме мерки да осигури подкрепа и съдействие на своите клиенти в тези трудни времена.

От 27-ми март до края на календарната година “Електроснабдяване и електрообзавеждане” ще отмени таксата за 12 месеца за всички нови абонаменти за своя софтуер iUPSGuard за болници, както и таксите за всички нови или подновени абонаменти за функционалностите от ABB Ability™ Software-as-a-Service (SaaS).

От дистанционно наблюдение и диагностика за системите за непрекъсваемо електрозахранване (UPS) за критично важни здравни приложения до решения за енергийно и сградно управление за дружества за комунални услуги, търговски и индустриални съоръжения, бизнес направление “Електроснабдяване и електрообзавеждане” предоставя инструментите, необходими за обслужване на критично важни нужди на инфраструктурата.

Тарак Мехта, президент на бизнес направление “Електроснабдяване и електрообзавеждане” на АББ, мотивира решението на компанията така: “Ние разбираме добре предизвикателствата, пред които са изправени нашите клиенти в тези времена и сме посветени на това да им помагаме да постигат по-добра оперативна стабилност и икономии. Значимостта на работата, която те осъществяват в най-различни сектори не може да бъде подценявана и ние искахме да дадем възможност на колкото може повече съоръжения да се възползват от предимствата на нашите решения, като отменим всички такси за 12 месеца.”

В днешно време надеждното електроразпределение е от особено критична важност за болнични и здравни приложения:

С продуктовото решение iUPSGuard, болници и медицински заведения могат да се възползват от предимствата на дистанционното наблюдение и диагностика на всяка UPS система на АББ или друга трета страна, като по този начин подсигуряват гарантирано поддържане на основното захранване.

Междувременно АББ предлага безплатно и набор от решения от ABB Ability MarketplaceTM, които са предназначени да повишават дистанционно оперативната ефективност и сигурност за предприятията. Тези решения подпомагат съоръженията в настоящите им усилия да поддържат критично важни дейности, които свеждат до минимум нуждата от работна сила на място.

Софтуерните решения за управление на енергията и активите, включени в ABB Ability MarketplaceTM, които АББ предлага безплатно, са:
 

ABB AbilityTM Система за управление на електроразпределението (EDCS), дигитална платформа за управление на енергията, която може да помогне на фирмите да спестят до 30% от оперативните си разходи.

 ABB AbilityTM Резервно управление за електрически системи – DataCare, което позволява удобно споделяне на техническа информация за защитни и контролни релета. Това максимизира оперативната ефективност, като осигурява възможност на дадено съоръжение да планира актуализации, които да съвпадат с планирани изпитвания / техническа поддръжка.

В допълнение към всичко това АББ ще отмени таксите за три нови свои автоматизационни решения за търговски сгради (достъпни чрез myBuildingsPortal), които повишават сигурността чрез отдалечено управление:

Building Care Service и DALI Manager. Building Care Service позволява на клиентите да получават пълен достъп до IoT Dashboard сървъра, който предоставя пълен преглед и управление на тяхната сграда. Междувременно DALI Manager осигурява възможност за цялостно управление на аварийните осветителни системи DALI чрез IoT Dashboard сървъра.

Видео стрийминг и съхранение за портфолиото smartIP VideoControl, които позволяват на сградните оператори да наблюдават дистанционно видео стриймове от своите охранителни АББ CCTV камери. Стриймът се съхранява и онлайн, като може да бъде гледан отново по-късно.

Дистанционно отключване за портфолиото smartIP AccessControl, което осигурява възможност на сградните оператори да отключват дистанционно електронни ключалки на врати, като по този начин елиминират нуждата да отидат на място, за да дадат ключ в случай на необходимост от осигуряване на авариен достъп.
Всички клиенти, които искат да се възползват от безплатните софтуерни решения, трябва да се свържат със своя местен търговски представител на АББ Електроснабдяване и електрообзавеждане.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е технологичен лидер, който задвижва дигиталната трансформация в индустрията. Продължавайки своята над 130-годишна история на иновации, АББ управлява четири ориентирани към клиентите, световни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и Дискретна автоматизация, поддържани от общата дигитална платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 144 000 служители.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща