Атоммаш изгражда едновременно 5 реактора и 29 парогенератора

Енергетика / Технологии
3E news
859
article picture alt description

Машиностроителното подразделение на „Росатом“ -„Атоммаш“, ще инвестира 3 милиарда рубли (33,4 милиона евро)за развитие на производството на оборудване за атомни централи. Част от средствата ще отидат за поддръжка и модернизиране на оборудването, съобщи Ровшан Абасов, директор на филиала на предприятието във Волгодонск, цитиран от ro.today. По думите му в момента се работи по пет реакторни инсталации и 29 парогенератора–обем, надминаващ съветските времена.
През настоящата година „Атоммаш“  продължава производството на оборудването за КурскатаАЕЦ-2(Русия), АЕЦ „Рупур“(Бангладеш), АЕЦ „Аккую“ (Турция), АЕЦ „Куданкулам“ (Индия) и китайските АЕЦ „Тянван“ и АЕЦ „Сюйдапу“.

 2020 г.е знакова за предприятието - за пръв път от 40 години е изпратен атомен реактор от Русия до такава далечна дестинация като Бангладеш. В посока Турция успешно е транспортирано оборудване за реакторната инсталация на АЕЦ „Аккую“. В края на годината експерти осъществиха хидравличните тестове и контролната сборка на реактора ВВЕР-ТОИ за Курската АЕЦ-2.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща