АМК Габрово получи зелен сертификат от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги

Енергетика / Технологии
Маринела Арабаджиева
1646
article picture alt description

Българският завод на водещия немски холдинг за производство на електродвигатели и задвижващи компоненти АМК вече изработва своята продукция изцяло с енергия, произведена от възобновяеми източници. Представителството на немската компания у нас е позиционирано в град Габрово, където освен производство на задвижваща техника за клиенти предимно от Германия и Словения, се осъществява и развойна дейност. През изминалата година „АМК – Задвижваща и управляваща техника“ ЕООД навърши 20 години от стъпването си на българския пазар. По време на тържественото честване на годишнината на габровската фирма специалното удостоверение за зелена енергия беше връчено на Калоян Иванов, управител на АМК България от Богомил Недевски, началник Продажби на ключови клиенти в ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги.

 

„За групата AMK устойчивото опазване на околната среда е ключова бизнес цел. АМК се стреми да гарантира, че е в състояние да поеме своята отговорност да съчетае икономическите предизвикателства с екологичните изисквания. Високотехнологичните продукти, произведени от AMК, вече отговарят на настоящите строги изисквания по отношение на използването на енергия и екологосъобразността. Оптимизирането на оперативните процеси и дейности трябва не само да намали потреблението, но и да води към рационално използване на съществуващите източници на енергия и ресурси. Радваме се, че ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги стана наш партньор в реализацията на нашата цел за постигането на едно по-чисто бъдеще“, споделя г-н Иванов, управител на габровската АМК.

 

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията издава Удостоверения за зелена енергия в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие, които са собственост на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща