АББ представя решения за ускоряване на интелигентното производство и здравеопазването на Китайския международен индустриален панаир

Икономика / Технологии
3E news
530
article picture alt description

АББ разкрива широка гама от нови продукти, решения и услуги за автоматизация в областта на дигиталните технологии и роботиката по време на Китайския международен индустриален панаир (CIIF) през 2020 г.

„Автоматизацията никога не е била по-важна, отколкото е в момента, и ние разширяваме границите на технологиите, за да енергизираме и трансформираме широк спектър от индустрии с повече от дузина роботизирани продукти и решения, създадени да помогнат на нашите клиенти да се адаптират към бързо променящия се бизнес пейзаж“, сподели Сами Атия, президент на бизнес направление „Роботика и дискретна автоматизация“ на АББ. „Проектиран и построен в Китай, IRB 1300 е най-новото допълнение към нашето портфолио от роботи и чудесен пример за това как правим иновации, за да помогнем на нашите клиенти да се ориентират към гъвкаво производство.“

Новият робот IRB 1300 на АББ предлага водеща в класа способност за повдигане и обхват, както и точност в придвижването, в по-бърз и по-компактен пакет. Проектиран да подобри производителността и гъвкавостта на производствената линия, IRB 1300 ще помогне на клиентите да отговорят на търсенето на по-бърз и по-компактен робот, способен бързо да повдига тежки предмети или товари със сложни или неправилни форми. 60% по-лек, с 83% по-малък отпечатък и 27% по-бързо време на цикъл*, този шестоосен индустриален робот има обхвата и товароподемността да обслужва приложения с високо натоварване в електрониката, общата индустрия, храните и напитките, логистиката и ниво 1 на автомобилното производство.

„Днес Китай е глобална движеща сила в роботиката и автоматизацията. Насърчаването на нови модели за икономическо развитие и нова инфраструктура в Китай ни даде възможност да проучим нови възможности в много индустрии, като например превозни средства с алтернативно захранване, 5G и потребителска електроника, логистика, храни и напитки, фармацевтични продукти, образование и области като здравеопазването, където роботите имат огромен потенциал“, добави Чунюан Гу, председател на АББ Китай. „На тазгодишния панаир CIIF с удоволствие представяме нашата визия за Болницата на бъдещето, както и Завода на бъдещето и как ще дадем възможност за по-гъвкав подход при производството на Превозното средство на бъдещето.“

Болница на бъдещето: АББ показва своята визия за болницата на бъдещето, демонстрирайки автоматизирана система за роботизирана аптека за болници и съвместна клетка за медицинска лаборатория, където колаборативният двурък робот YuMi® може да работи заедно с лаборантите в редица дейности като пипетиране, работа с течности, смесване и микробиологично култивиране.

Гъвкавата система за автоматизация на роботизираната аптека на АББ, разработена заедно със Седма народна болница в Шанхай, е роботизирано интралогистично решение за стационарна аптека, базирана на робота на АББ MiniLoad и решенията за 3D събиране на  кошчета.

Високо модулна и разширяема, за да отговори на изискванията на инсталационната среда, Роботизираната аптека може да се справи с натоварването на до двама фармацевти. Съхранението и взимането на лекарства се извършва от роботизираната система MiniLoad, използвайки IRB 2600, докато IRB 1200 с 3D зрение и технология с изкуствен интелект сортира и отпуска лекарства според предписанията. Системата е също напълно съвместима с дигиталната платформа ABB Ability™, за да помогне на клиентите да управляват аптеката, със специална система за управление на съхранението на лекарства, за да се осигури 100 процента проследимост на лекарствата.

Превозното средство на бъдещето: АББ представя няколко интелигентни продукта и технологии за автомобилната индустрия, включително сглобяване на автомобилна електроника, проверка на качеството и своето иновативно ново решение PixelPaint. То използва мастилено-струен принтер, за да се елиминира излишното разпръскване, което позволява да се нанасят двуцветни бои и индивидуални дизайни с едно минаване, без маскиране и демаскиране, което прави персонализираното боядисване с 50% по-бързо и по-устойчиво.

Заводът на бъдещето: АББ предлага своите дигитални решения, предназначени да повишат производителността и да помогнат на традиционните индустрии да ускорят своята дигитална трансформация. Посетителите на Дигиталния център на АББ могат да проучат как ABB Ability™ позволява на клиентите сигурно да интегрират своите данни, да се комбинират с по-широки отраслови данни, да прилагат големи масиви данни и прогнозен анализ и да генерират идеи, които могат да им помогнат да подобрят производителността.

Следващият етап от развитието на китайския бизнес на АББ вече е в ход с инвестицията на компанията в нейния Завод на бъдещето за роботика в Шанхай. Комбинирайки най-съвременното производство, самообучаващи се машини и дигитални и съвместни решения, заводът ще разшири границите на автоматизацията и ще изведе гъвкавото производство на следващото ниво. Производственото и изследователско съоръжение, което ще бъде най-модерната, автоматизирана и гъвкава фабрика за роботика в света, трябва да отвори врати през 2021 година.
 


 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща