АББ показва завода на бъдещето пред Ангела Меркел и Стефан Льофвен

Икономика / Технологии
Маринела Арабаджиева
627
article picture alt description

Главният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер обясни как една производствена клетка би работила в завода на бъдещето, където роботи ще си сътрудничат с хора. Пред гостите бе демонстрирано как емблематичните роботи с две ръце YuMi®, заедно с едноръки роботи YuMi®, сглобяват ръчни часовници индивидуално с несравнима прецизност, използвайки революционната гъвкава транспортна система от новосформираното бизнес направление на АББ “Роботика & Автоматизация и дискретни процеси”. Федералният канцлер Меркел и шведският министър-председател Льофвен показаха голям интерес към фабриката на бъдещето.

“Бъдещето на производството ще бъде по-интелигентно, по-гъвкаво и по-близко до клиента”, сподели главният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер. “Ние обединяваме електрификацията, автоматизацията, роботиката и дигитализацията, за да създаваме решения за утре. Дори днес АББ вече съчетава човека и машината по уникален начин със своите роботизирани и автоматизационни решения, за да разкрива нови възможности.”

На тазгодишното издание на Hannover Messe АББ демонстрира как все по-интелигентните дигитални технологии се обединяват, за да трансформират начина, по който осигуряваме захранване, произвеждаме, работим, живеем и се движим. Като официалната партньорска държава на изложението Hannover Messe за 2019 г., Швеция е фокусът на най-важния индустриален панаир в света, а АББ - учредена през 1988 г. от сливането на шведската компания ASEA и швейцарската BBC - също гледа с гордост на своето шведско наследство. 

 

 

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер с всеобхватен портфейл от продукти за дигиталните отрасли. С история на иновации от над 130 години, АББ днес е лидер в дигиталните отрасли с четири ориентирани към клиента и водещи в световен мащаб бизнес направления: “Електроснабдяване и електрообзавеждане”, “Индустриална автоматизация”, “Задвижване” и “Роботика § Автоматизация и дискретни процеси”, поддържани от общата дигитална платформа на компанията - ABB Ability™. Водещото на пазара бизнес направление на АББ “Енергийни мрежи” ще бъде продадено на “Хитачи” през 2020 г. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща