АББ осигурява кабелни връзки Ty-Rap™ за марсохода Perseverance за мисията на НАСА Mars 2020

Енергетика / Технологии
3E news
588
article picture alt description

Mарсоходът на НАСА Perseverance започна да изследва новия си дом след кацането си на 18 февруари 2021 г. Tой работи с най-модерната технология в света, част от която са кабелните връзки Ty-Rap™ от АББ, широко разпространени и на Земята.

Използвани в сгради, подземен транспорт и океани, кабелните връзки Ty-Rap на АББ са проектирани да устоят на корозия и радиация в най-екстремни среди. Ето защо НАСА избра същите кабелни връзки Ty-Rap, за да закрепят каналите и компоненти на марсохода и да застопорят изследователското и лабораторното оборудване.

„В продължение на близо 50 години кабелните връзки Ty-Rap са се справяли в най-интензивните условия на Земята и са защитавали компоненти от силни удари и екстремни температурни промени в предишни космически експедиции,“ обясни Матиас Хайлман, президент на дивизия „Инсталационни продукти“ на АББ.

Мисията Mars 2020 Perseverance е част от Програмата за изследване на Марс на НАСА, дългосрочно усилие за роботизирано изследване на Червената планета. Мисията има високоприоритетни научни цели за изследване на Марс, включително ключови въпроси за потенциала за живот там.

АББ има дългогодишни отношения с НАСА, започнали преди повече от 30 години с принос на оптични сензори в подкрепа на експериментите на космическата совалка. През ноември 2020 г. компанията обяви договор с Лабораторията за реактивно задвижване на НАСА, според който ключова технология на АББ и нейния партньор Nüvü Camēras ще полети на борда на космическия телескоп през 2025 г., за да улови първите изображения от космоса на планети извън нашата слънчева система. АББ също е ключов доставчик на американската метеорологична сателитна серия JPSS по договор с НАСА. 

 

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща