АББ задвижва бъдещето на Германската електрическа мобилност с разширено портфолио от зарядни решения

Икономика / Технологии
Маринела Арабаджиева
438
article picture alt description

Най-новите бързи зарядни устройства на постоянен ток (DC) от ABB AbilityTМ предоставят идеалното решение за нуждите на електрическите превозни средства днес и утре.
На тазгодишното изложение в Хановер АББ демонстрира своите най-нови и пригодени за бъдещето решения за електрическата мобилност - с новия компактен DC Wallbox и наскоро представената официално бърза зарядна станция Terra 54.

Проектирани да посрещат нуждите на все по-свързаното и устойчиво общество, DC Wallbox и зарядната станция Terra 54 на АББ предлагат изходен диапазон от до 920V, което гарантира, че могат да поддържат всички съществуващи електрически превозни средства с 500V батерии, плюс следващото поколение високоволтови електрически превозни средства.

И двата продукта са част от портфолиото от свързани услуги ABB AbilityTM, осигуряващи удостоверяване, интегриране с бек офиси и платформи за плащане, наблюдение, дистанционна диагностика и ремонт, както и актуализации и надстройки “по въздуха”.

Франк Мулон, ръководител на глобалното бизнес направление на АББ за зареждане на електрически превозни средства, коментира: “АББ е в челните редици на разработването на интелигентни и устойчиви технологии за бъдещето на транспорта. Ние сме пионери в създаването на гъвкави и висококачествени електрически зарядни системи, които не само посрещат нуждите на днешните електрически превозни средства, но и гарантират, че вече е налице качествено решение за превозните средства с по-висок волтаж, които се разработват в момента.”


DC Wallbox – компактно решение за бързо зареждане

DC Wallbox на АББ, който вече се предлага на германския пазар, предоставя идеалното решение за зареждането на електрически превозни средства в офиси, автокъщи и обществени паркоместа. Компактният DC Wallbox* се ползва с предимствата на максимален ток от 60 ампера, доставяйки  24 kW върхова мощност директно до батерията на превозното средство, позволявайки по-кратко време на зареждане от типичните бордови конвертори с номинална мощност между 3 и 7 kW.

DC Wallbox се предлага с единичен или двоен изход, и поддържа и двата стандарта CCS и CHAdeMO. Ежедневната работа е лесна благодарение на 7-инчовия пълноцветен тъчскрийн дисплей, който може да се чете на дневна светлина. Ключовите функции включват: стартиране и спиране на зарядните сесии, показване на напредъка по време на зареждане, помощни менюта, избор на език и достъп с PIN код.

 

Terra 54 – най-новото попълнение в най-продаваната гама продукти Terra

Междувременно, 50-киловатовата Terra 54 предлага водещо на пазара решение за сервизни станции и автомобилни паркове, където бързото зареждане е наложително, с обичайно време за зареждане от около 30 минути.

Бързото зарядно устройство на постоянен ток разполага с редица нови и усъвършенствани характеристики, като например по-ярък потребителски дисплей (за по-ясна четимост на пряка слънчева светлина) с по-гъвкави опции за персонализация и подобрени терминали за плащане с кредитна карта за употреба в различни държави.

Други нови характеристики на зарядните станции Terra 54 включват: по-добро управление и по-стабилни държачи на конекторите за всички видове кабели; по-модернизирана силова електроника за подобрена надеждност и дългосрочна годност на компонентите; по-добра достъпност за сервизните инженери. Зарядните станции са подготвени и за интелигентни зарядни профили и управление на натоварването по обектите.

 

Добавянето на DC Wallbox и зарядна станция Terra 54 към нашето портфолио затвърждава още повече позицията ни на глобален пазарен лидер в сферата на зареждането на електрически превозни средства, с вече над 10 500 бързи зарядни устройства на постоянен ток, продадени в цял свят. Очакваме и двата продукта да подпомогнат по-широкото приемане на решенията за електрическата мобилност от страна както на частни собственици на превозни средства, така и на фирми, и сме горди, че стимулираме още по-голям напредък по пътя към транспорт с нулеви вредни емисии в Германия и извън нея.

АББ предлага пълната гама зарядни решения за електромобили, електрически и хибридни автобуси, както и решения за електрификацията на кораби и железопътни линии. Списание “Fortune” наскоро класира АББ под номер 8 в своя списък от компании, които “променят света” заради напредъка и постиженията на компанията в електрическата мобилност и зареждането на електрически превозни средства. В ролята си на генерален спонсор на Шампионата ABB FIA Formula E и официален партньор по осигуряване на оборудване за зареждане за новите серии Jaguar I-PACE eTROPHY, АББ разгръща своя ангажимент да поддържа и разширява бъдещето на интелигентния и устойчив транспорт.

* В770mm x Ш584mm X Д300mm

 

 

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер с всеобхватен портфейл от продукти за дигиталните отрасли. С история на иновации от над 130 години, АББ днес е лидер в дигиталните отрасли с четири ориентирани към клиента и водещи в световен мащаб бизнес направления: “Електроснабдяване и електрообзавеждане”, “Индустриална автоматизация”, “Задвижване” и “Роботика § Автоматизация и дискретни процеси”, поддържани от общата дигитална платформа на компанията - ABB Ability™. Водещото на пазара бизнес направление на АББ “Енергийни мрежи” ще бъде продадено на “Хитачи” през 2020 г. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители.



Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща