АББ е отличена като Глобален лидер в електрическата мобилност 2019

Икономика / Технологии
3E news
792
article picture alt description

АББ бе отличена като един от петте Глобални лидери в електрическата мобилност за 2019 г. за своята роля в стимулирането на глобалната трансформация на автомобилната индустрия към решения за мобилност с ниски и нулеви вредни емисии. На проведеното събитие във Варшава преди Глобалния форум за електрическа мобилност 2019, организирано с цел да продължи дебатите върху изявленията от COP24, победителите бяха избрани от 12 предварително одобрени кандидати, решени да бъдат световни лидери в решенията за електрическата мобилност.

Изборът бе направен от жури, включващо Министъра по въпросите на климата на Полша и Президент на COP21 - Михал Куртика, заместник изпълнителния секретар на UNFCCC Овеш Сармад, Държавния министър за бъдещето на транспорта на Великобритания Джордж Фрийман, Посланика на Република Чили в Полша Хулио Браво, Вице-президента на AVERE и управител на PSPA Мачей Мазур, и партньора в PwC и лидер на автомобилния екип - Пиотр Михалчук.

Мачей Мазур, вице-президент на AVERE и Изпълнителен директор на PSPA, коментира: Наградите отидоха при глобални предприятия, благодарение на които иновативността и конкурентоспособността на полската икономика се повишава, създават се нови работни места, а транспортът става все по-екологичен. Все по-силната позиция на Полша в сектора на устойчивия транспорт се гради от такива компании и институции.

АББ предлага продукти и услуги, които дават решаващ принос за една по-голяма устойчивост. Повече от половината приходи на АББ в световен мащаб се генерират от технологии, които се борят с причините за климатичните промени. Целта на компанията е да повиши този принос от 57% през 2018 г. до 60% до 2020 г.

Франк Мулон, Ръководител на глобалното направление на АББ за инфраструктурни решения за електрическата мобилност, добави: “Като част от нашата Мисия за нулеви вредни емисии, АББ е посветена на разработването на технологии, които ще осигурят възможност за едно въглеродно-неутрално и енергийно самодостатъчно бъдеще. Нашите водещи на пазара решения в електрическата мобилност са ключова част от тази цел и ние сме щастливи, че нашите непрекъснати усилия в тази посока са признати за пореден път на толкова високо ниво.”

АББ е в челните редици на технологиите за електрическа мобилност вече над 10 години, лансирайки първото си постояннотоково зарядно устройство още през 2010 г., първата си национална постояннотокова зарядна мрежа през 2012 г., първото си зарядно устройство за електрически автобуси в Европа през 2016 г., и първите високомощни 350kW зарядни станции през 2018 г. Компанията е продала над 13 000 постояннотокови бързи зарядни станции в 77 държави, като част от което е осигурила решения в електрическата мобилност за най-големите зарядни мрежи за електрически превозни средства в Европа (IONITY) и Америка (Electrify America).

Лидерството на АББ в електрическата мобилност е демонстрирано и от партньорството на компанията с Формула Е - първите в света изцяло електрически международни серии по моторни спортове на Международната автомобилна федерация (FIA). Сериите състезания от шампионата ABB FIA Formula Е предоставят платформа за изпитване на технологии за електрификация и дигитализация на електрическата мобилност в автомобилните състезания. Заедно, АББ и Формула Е са идеално позиционирани да тласкат електрическата мобилност отвъд границите на възможното.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща