Tesla получи разрешение за доставките своя Model 3 в Европа

Енергетика / Технологии
Георги Велев
960
article picture alt description

Американският производител на електромобили Tesla получи разрешение да започне доставките на своя нов Model 3 в пределите на Европа. Това информира агенция Bloomberg, позовавайки се на информация от холандския автомобилен регулатор RDW.

Очаква се доставките да стартират през февруари и, както се случи и в САЩ, първите продажби в Европа се отнасят за онзи вариант на Model 3, който работи с батерии за по-голям пробег. Началото на доставките на този модел за Стария континент е ключов приоритет за главния изпълнителен директор на ситуирания в Калифорния концерн Илон Мъск.

Той определи продажбите в Европа и Китай като основна причина, поради която не е притеснен за значителното намаляване на федералния данъчен кредит до 3750 долара за закупуване на електрически превозни средства, което влезе в сила от 1 януари тази година. В своето съобщение относно резуталтите от третото тримесечие, компанията посочва, че „европейският пазар за седани среден размер е повече от двойно по-голям от американския“.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща