Sony Europe с нов президент

Икономика / Технологии
Галина Александрова
724
article picture alt description

Настоящият президент на Sony Europe Limited –  Шигеру Кумекава, се завръща в Токио във връзка с назначението му за управляващ и президент на Sony Marketing Inc., в сила от 1 април 2019 г. Хидеюки Фуруми, понастоящем изпълнителен заместник президент и директор Продажби и Маркетинг на Sony Mobile Communications Inc., ще наследи  Кумекава на поста президент на Sony Europe.


Шигеру Кумекава разраства стабилно бизнеса на Sony Europe от 2016 г. насам, като ръководи този с потребителска електроника в 40 европейски държави. Преди това, той е заемал ръководни позиции на пазарите в Русия, Малайзия, Холандия и др.  


Хидеюки Фуруми е отговорен за глобалните продажби и маркетинг на мобилния бизнес на компанията от 2016 г., като през този период е успял да изгради трайни и ползотворни отношения с ключови бизнес партньори по целия свят. Преди това,  Фуруми е ръководил глобалната UX/Продуктова стратегия за всички категории продукти, маркетинг отдела на VAIO PC в САЩ, ТВ бизнеса в Европа и други.


Масару Тамагава, директор Глобални продажби и маркетинг, и председател на Sony Marketing Inc., днес сподели: „Европа е един от най-важните пазари за Sony и най-големият пазар за хардуерни продукти на компанията. Със своите уникални и разнопосочни професионални познания, г-н Фуруми ще допринесе за развитието на Sony в бъдеще. Също така съм сигурен, че огромният опит на г-н Кумекава в ръководенето на дейности както на вътрешните, така и на външни пазари, ще стимулира развитието на бизнеса ни в Япония и ще промени начина, по който общуваме с клиентите си онлайн и в магазините.“

,,Нямам търпение да се завърна в родната си държава – в домашния пазар на Sony, да се сближа с потребители и създатели, и да ги привлека да станат фенове на Sony.”, коментира Кумекава.


,,Развълнуван съм от възможността отново да работя във Великобритания и Европа, особено сега, когато нови технологии като изкуствения интелект и 5G набират скорост, и Sony може да достави още по-богато и пълноценно изживяване на потребителите чрез широката гама продукти, които предлагаме,“ каза Фуруми.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща