LG Electronics: Как умните устройства помагат да пестим енергия и да щадим на планетата

Да направим всеки ден „Ден на земята“

Климат / Технологии
3E news
683
article picture alt description

От първия Ден на земята преди точно 50 години, посланието на този ден само става по-важно. За всички, които се чудят как могат да допринесат за по-добър утрешен ден, перфектният момент за първа стъпка е точно сега – у дома, с интелигентни, енергоспестяващи домакински уреди и инструменти, защото дори малките промени могат да направят голяма разлика.

1) Свържи дома си

Много от нас често забравят да изключат светлините, климатика или отоплението, преди да излязат от стаята или апартамента. По този начин губим ресурс и пари. За щастие, има лесни за използване интелигентни устройства, които могат да се контролират и наблюдават отвсякъде с вашия смартфон и да ни помогнат да избягваме подобни ситуации.

Умните уреди - от климатици до перални - също могат да бъдат наблюдавани и контролирани по-ефективно от всякога чрез обикновено, централно приложение - като приложението ThinQ от LG. Приложението прави лесно да проверите дали телевизорът е оставен включен или да настроите климатика, за да избегнете разхищението на енергия, или да изтеглите специализирани цикли за миене и сушилня, за да сведете до минимум използването на вода.

2) Поддържайте добре уредите си

Околната среда печели, когато големите домакински уреди като перални, сушилни, хладилници и други се поддържат в добра форма. Функции като „Проактивна грижа за клиентите“ на LG могат да ви помогнат да постигнете точно това, подобрявайки производителността на продукта и дълголетието му. Услугата изпраща напомняния за изпълняването на задачи за поддръжка, предлага съвети за превантивна грижа и дава сигнал при риск от повреда.

Например, ако грижата за клиенти установи, че вашата LG сушилня има намален въздушен поток във вентилационния отвор, тя предупреждава потребителя за стъпките, които трябва да предприеме, за да отстрани проблема и да възстанови оптималната способност за сушене, като същевременно спестява енергия. Ако сте използвали твърде много почистващ препарат, ще получите сигнал и инструкции за избягване на прекомерна работа на вашата пералня, която често изпълнява допълнителен цикъл на изплакване, когато има твърде много сапун.

3) Преминете към енергоспестяващи уреди

Закупуването на енергоспестяващи уреди е един от най-добрите начини да направите дома си по-зелен. Нарастващата наличност на продукти, които печелят етикета Energy Star, прави по-лесно от всякога да помогнете за спасяването на планетата – и заедно с това да спестите от месечните сметки за енергия и вода.

За чистото и ярко осветление в дома, интелигентните LED крушки са отличен избор, издържат дълго време и използват по-малко енергия от обикновените крушки. Освен това има интелигентни щепсели и интелигентни електрически контакти, които могат да направят всяко устройство у дома „умно“, което означава по-малко потребление на енергия и по-удобното ѝ проследяване.

Умните перални машини като TurboWash 360 на LG, от своя страна, могат да помогнат за намаляване на консумацията на вода в домакинствата. Оборудвана с технологията AI Direct Drive на LG, тази усъвършенствана пералня Energy Star прави дрехите по-чисти, докато в същото време интелигентно увеличава ефективността на използваната на вода

AI (изкуствен интелект) се използва и в умните климатици. Например, AI Dual Inverter от LG осигурява впечатляващо бързо охлаждане, без това да увеличава разхода на енергия.

Преминаването към интелигентни уреди не само улеснява живота ви, но също така ви помага да пазите планетата и природните ни ресурси.

4) Влез в Клуба

Днес, на 50-тата годишнина на Деня на земята, начините, по които можем да я предпазим се увеличават и развиват, а екологичните инициативи онлайн са многобройни.

Можете да се присъедините към Earth Challenge 2020 чрез мобилното приложение, което ви позволява да научите за екологичните проблеми, засягащи вашата зона, да запишете собствените си мисли и наблюдения, които да споделите с другите, и да се възползвате от насочени към околната среда планове за уроци и ръководни дейности.

Като част от Деня дигитална земя са достъпни онлайн инструменти, за да научите повече за важните екологични проблеми, пред които е изправен светът днес. Тази година няма да можем да го отбележим с почистване на града, в който живеем, но можем да предприемем други полезни стъпки.

Въпреки че наистина е специален ден и със сигурност един, който си заслужава да се отбележи, Денят на Земята в крайна сметка е призив за действие; годишно напомняне, че всички ние трябва да изпълняваме своята роля всеки ден, за да направим света по-добро място. Помислете да вземете обещанието Energy Star на www.energystar.gov. Започвайки с малки промени у дома, можем да помогнем да изместим баланса и да запазим великолепието на нашата планета за бъдещите поколения.

Веднъж беше казано, че „Единственият път напред, ако искаме да подобрим качеството на околната среда, е да включим всички.“ Научете как интелигентните домашни уреди могат да допринесат за това усилие на https://www.lg.com/us/lg-thinq.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща