ERP Academy и ВУЗФ стартират образователна стипендия за учители с IT и икономически профил

Учителите ще се запознаят с най-новите тенденции в бизнес софтуера, IT технологиите, икономиката, маркетинга, продажбите, финансите и управлението на личните данни

Икономика / Технологии
Галина Александрова
630
article picture alt description

Образователната организация ERP Academy стартира инициативата „Образователна стипендия за учители“, която реализира с подкрепата на Висше училище по застрахованеи финанси (ВУЗФ)и компании от бранша на бизнес софтуера. В нея могат да се включат учители от училища с IT и икономически профил от цялата страна.

Образованието продължава да увеличава своето значение в информационната епоха. Безспорен е фактът, че образователната система е необходимо да се освободи от традиционния модел, който не се променя с години и да стане по-гъвкава и отворена към новостите, да създава нови мисловни модели и да стимулира учениците да бъдат отворени към промените.

„Ние вярваме, че технологиите могат да подобрят живота на всеки човек и следвамемисията си да вдъхновяваме хората, да им помагаме да придобиват умения, чрез които дапостигат повече всеки ден. Именно това ни подтикна да подадем ръка на учителите, коиторазбирайки ползите от технологиите и новите подходи в образованието, биха помогнали на учениците да развият правилнитеумения и да се превърнат в успешни професионалисти“, казва доц. д-р Наталия Футекова – основател на ERP Academy.

По време на курсовете учителите се запознават с най-новите тенденции в бизнес софтуера, IT технологиите, икономиката, маркетинга, продажбите, финансите и управлението на личните данни. Те ще имат възможност да научат и повече за световните практики, методологии и инструментариуми на преподаване, които биха могли да приложат по време на часовете със своите ученици.

Специализираните курсове, които са включени в инициативата „Образователна стипендия за учители“ са част от магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“, която се реализира от ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Бизнес магистърската програма е силно практически ориентирана и се появява като отговор на нуждата от ново поколение кадри на пазара на труда, които имат силни икономически и IT познания, притежават критично мислене, способни са бързо да се адаптират към променящата се икономическа обстановка и са готови да прилагат иновативни технологии и решения, за да подобрят функционирането на съвременния бизнес, така че той да бъде конкурентноспособен и устойчив в ерата на дигиталната трансформация, все по-голямата глобализация на пазара и прехода към Индустрия 4.0.

Повече информация за „Образователна стипендия за учители“ може да бъде открита на адрес: www.erpacademy.bg

ERP Academy е иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и информационните технологии. Партньори в ERP Academy са водещи български и световни компании за бизнес софтуер, както и експерти от областта, които имат за цел да подпомогнат подготовката и обучението на кадри в специфичния ERP бранш, стимулирането на съвместни инициативи с образователните институции и популяризирането на сектора като подходящо място за кариерно развитие. Все повече компании от този бранш започват да правят свои инициативи за добавяне на практическа стойност към учебния процес, което е и причината за основаването на ERP Academy, имаща за цел да разпространява глобално ERP знанието.

ERP Academy създаде и първата в България и една от малкото в Европа магистърска програма с фокус върху ERP системите, в която студентите имат възможност да учат от водещи експерти от бизнеса, както и да работят по казуси с различни решения от клас ERP. Магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“ е създадена в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), а студентите в нея се обучават по западен модел.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща