Dell Technology Forum: Докоснете се до технологиите, които ще променят живота ни

Икономика / Технологии
3E news
691
article picture alt description

На 25 октомври в София Тех Парк ще се проведе събитието Dell Technology Forum Real Transformation. Това e един от най-мащабните форуми в сферата на бизнеса и технологиите, който се провежда в над 60 държави по целия свят. За еднодневното събитие в столицата пристигат експерти от цяла Европа, които ще демонстрират последните тенденции, технологични трансформации и иновативни решения в дигиталния сектор.

Участниците във форума ще имат възможност да присъстват на семинарна и  демонстрационна част и лично да се докоснат до всички изложени технологични продукти. Фокусът ще бъде поставен върху устройства за виртуална и добавена реалност, продукти, които използват изкуствен интелект, и роботизирани системи за обслужване. Присъстващите могат да се включат в дискусии със софтуерни и хардуерни експерти и да разберат кои водещи технологии ще променят обществото и икономиката в следващото десетилетие.

Според експертите на Dell EMC пет технологични тенденции ще повлияят на бъдещето на обществото, икономиката и пазара, а до 2030 година начинът, по който живеем и работим, ще претърпи сериозна технологична трансформация. Основните двигатели затова ще бъдат интернет на нещата, изкуствен интелект и машинно обучение, виртуална и добавена реалност, роботика и облачни услуги.

Днес над 50% от потребителите вече използват платформа, активирана с изкуствен интелект, каквито са например дигиталните помощници “Сири” или “Алекса”. Все по-често ставаме свидетели на бързото навлизане на чатботовете в комуникационните приложения на електронните магазини, финансовите институции и редица други. По данни на Dell, изкуственият интелект и интернет на нещата са едни от най-бързо навлизащите в ежедневието технологии. Решенията за интелигентния дом, чрез които хората могат отдалечено да следят и управляват дома си, да включват умни домакински уреди, осветлението, отоплението, както и да получават автоматично аларми при възникване на определени обстоятелства, започват вече да стават важна част от живота ни.

По време на събитието ще се проведе специална сесия, посветена на ролята на жените в технологичната сфера и инициативите, които ще засилят тяхното присъствие в дигиталния свят. По данни на Евростат жените с висше образование в България са с 20 на сто повече от мъжете, но в голямата си част те остават извън пазара на труда. В рамките на форума ще можете да се запознаете с инициативите на Dell Technologies, целящи да засилят ролята на жените в технологичната сфера и в реализирането на световния икономически растеж. Една от тях е мрежата Dell Women Entrepreneurs Network, чрез която технологичният гигант свързва жените предприемачи по целия свят с мрежи, източници на капитал, знания и технологии, предоставяйки им уникални възможности за развитие и реализация.

Семинарната част включва богата програма в 6 основни сесии и 10 технологични презентации, представени от експерти от цял свят. Сред основните теми, които ще бъдат дискутирани, са модерни технологии от VMware и Microsoft, технологични решения на Dell Technologies за защита на данни и облачни технологии, Dell EMC PowerEdge сървъри и мрежови решения PowerSwitch, решения на Dell за съхранение и управление на данни, тенденции при обединеното работно пространство и редица други. Основен лектор на конференцията е Сербан Зирнован, старши директор GCN (глобални изчислителни и мрежов ресурси) на Dell Technologies за Централна и Източна Европа.

„ИТ се превърнаха в основен инструмент за осигуряване на път към успеха на всеки бизнес - коментира Зирнован. - Директният контакт с множество партньори и потребители ми позволява да споделя и да науча нови начини за изграждане на нашето дигитално бъдеще, а на конференцията ще да разкажа с вълнение и ентусиазъм как тези технологии променят за добро живота ни.“

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация, като попълните регистрационната форма на  http://bit.ly/2peZ4hz.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща