3D студио разработва виртуално копие на Белоградчишките скали в България

Икономика / Технологии
Галина Александрова
376
article picture alt description

Пълно виртуално копие на Белоградчишките скали, което потребителите от цял свят ще имат възможност да посетят онлайн, изработи българско 3D студио. Дестинацията е част от проекта на талантливи български 3D художници, които имат за цел да създадат изцяло нова свръх реалистична виртуална реалност за туризъм и забавление.

Идеята ни е да направим над 200 дестинации от целия свят, като около 10 от тях от България, казаха в предаването „Преди всички“ авторите на проекта Георги Георгиев и Никола Петров.

Проектът е реализиран с нова технология. „Сканираме всичко с фотоапарати, дронове и лазерна технология, след което хората от екипа успяват да го пресъздадат в много по-кратко време, отколкото би им отнело, ако трябваше да го правят от нулата без снимки“, обясни Георги и добави:

„Това е комбинация от 3 различни индустрии - фотография, архитектура и видеоигри“.

„Нашите художници в студиото взимат снимките и ги превръщат в 3D обекти. Имаме система за промяна на времето, промяна ден – нощ. Абсолютно целият терен реагира – всичко може да се заснежи за секунда, да излезе буря или да е прекрасен летен ден. Малки детайли като насекоми и птици реагират на промените във времето“, добави Никола. По думите му в зависимост от епохата, в която сме избрали да се намираме, може да се докоснем до предмети.

„Дадохме си сметка, че можем да ползваме тази технология не само да 3D сканираме съществуващи обекти, а да използваме елементи от реалния свят, за да изградим нещо наше. Искаме да заведем посетителите в замъка на крал Артур на Авалон. Искаме да стартираме с една реално съществуваща локация и с една митична“, казаха авторите.

Очаква се тази виртуална разходка да може да се направи към средата на есента.

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща