3,75 млрд. долара инвестиции в зелена енергия отчете „Роснефт“ за 5 години

Енергетика / Технологии
Галина Александрова
607
article picture alt description

Руският петролен концерн "Роснефт" обяви в сряда, че през последните пет години е инвестирал над 240 млрд. рубли (около 3,75 млрд. долара) в зелена енергия. От компанията съобщиха съъщо, че до 2021-а година планира да намали т.нар. "възпламеняем" природен газ (който се освобождава като отпадък във нефтодобивната индустрия) до по-малко от 5 на сто, предаде БНР.

"Това предизвикателство се преодолява с всеобхватен подход към изграждането на инфраструктура на място: създаване на инфраструктура за събиране, използване и транспортиране на газ до потребителите", отбеляза Валери Маркиев - директор на "Роснефт", отговарящ за промишленото здраве, безопасност и управление на околната среда, цитиран от националното ни радио.

Петролният гигант също така добави, че е сключил сделка с "Пекин Газ" (Beijing Gas) за изграждането на около 170 станции за природен газ из цяла Русия. "Десет компресирани модула за природен газ вече бяха построени през миналата година на съществуващите бензиностанции, което ще позволи да се намалят вредните емисии", подчерта Маркиев.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща