1000 училища в страната работят с безплатната платформа за онлайн обучение Smart Classroom

52% ръст на регистрациите на учителски профили отчита платформата на Samsung

Икономика / Технологии
3E news
537
article picture alt description

От началото на 2020 г. до днес безплатната онлайн платформа за смесено обучениe Smart Classroom отчита ръст в регистрациите на нови учителски профили с 52%, спрямо края на 2019 г. Новорегистрираните ученици пък са 3,5 пъти повече. Към момента в единствената по рода си платформа у нас за онлайн обучение с възможност за създаване и на ресурси с добавена реалност (AR), има учители и ученици от близо 1000 училища, което се равнява на над 40% от всички учебни заведения у нас. Мобилното приложение Smart Classroom AR, част от платформата пък отчита 55 000 инсталации от м. септември 2017 г. до момента, което според компанията е доказателство за все по-нарастващата необходимост от достъпни онлайн образователни ресурси на български език.

Следвайки мисията си “Enabling people. Together for tomorrow” и за да помогне на новите потребители в платформата, като ги ориентира богатството от възможности на Smart Classroom, Samsung България инвестира и в разработването на 7 видео продукции, насочени към учители и ученици, които ще бъдат достъпни в началото на месец май.

Фактори за ръст в новосъздадените профили

Значителният ръст при регистрациите на нови потребители се дължи на два основни фактора – от една страна, на нарасналото общо потребление на онлайн платформи, които да отговорят на образователните нужди в страната, а от друга - на новия интерфейс и функционалности, с които Samsung България напълно обнови Smart Classroom в началото на 2020 г. Платформата, създадена изцяло от български екип, приобщава към себе си все повече нови учители и ученици, тъй като е изцяло на родния ни език и е напълно съвместима с образователната ни система. Регистрацията и работата в платформата са безплатни и за учители и за ученици, а възможностите, които предоставя, улесняват и подобряват образователния процес от разстояние. „Smart Classroom предоставя ценни допълнителни инструменти, които обогатяват обучението в онлайн среда. Виртуалната класна стая е чудесна възможност за провеждане на учебен час“, каза Мария Милична от НХГ „Цанко Лавренов“, гр. Пловдив.

Възможностите на платформата Smart Classroom

Smart Classroom е цялостна образователна система от свързани помежду си модули:

· основен модул за създаване на съдържание и комуникация между учителите и техните ученици;

· модул за създаване на упражнения с добавена реалност (AR), които се изпълняват в мобилното приложение Smart Classroom AR (за Android);

· портфолио на учителя и ученика.

„Обновяването на дизайна и функционалностите на платформата се приеха много добре от учениците. Smart Classroom осигурява страхотни възможности както за работа в клас, така и дистанционно. Сред тях е и създаването на портфолио, по което работя активно с учениците“, сподели Лилия Чаушева от СУ „Георги Бенковски“, гр. Пазарджик.

Smart Classroom предоставя и безплатна виртуална класна стая ексклузивно на потребителите си за неопределен период от време, благодарение на партньорството с daskal.eu. Във виртуалните класни стаи учителите имат възможност да използват функционалности, с които да проведат пълноценно учебния процес.

Като част от партньорство с един от водещите електронни дневници в България - "АдминПлюс“, оценки, поставени в платформата, директно се отразяват в електронния дневник и участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет.

Платформата не изисква специални умения за работа в онлайн среда и е достъпна и за настолни, и за мобилни устройства. Регистрацията на нови потребители се осъществява спрямо изискванията на Общия регламент относно защитата на данните (GDPR), поради което се извършва по следните начини – самостоятелно от учители или ученици над 14 години, а при ученици под 14 години – от техните родители.

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща