Проучване: Малките модулни реактори са добра възможност за Пуерто Рико

Енергетика / Технологии
3E news
609
article picture alt description

Малките модулни реактори могат да отговорят на енергийните нужди на Пуерто Рико като базова енергия, която да допълни възобновяеми източници на електроенергия. Те са устойчив енергиен източник и са с нулеви вредни емисии, се посочва в проучване на организацията Nuclear Alternative Project (NAP).

Пуерто Рико генерира 98% от електроенергията си от вносни изкопаеми горива, а електроцентралите, построени в края на 60-те години на миналия век, регистрират чести прекъсвания на електроенергия. През следващото десетилетие Пуерто Рико планира енергиен преход от изкопаеми горива към по-чиста енергия. Преди две години властите на острова приеха законопроект, който насърчава възможността за изграждане на АЕЦ, пише world-nuclear-news.org.

Организацията NAP, която е основана през 2016 г. от пуерторикански инженери в ядрената индустрия на САЩ и има за цел да популяризира малките модулни реактори в Пуерто Рико, предложи проучване на възможностите за развитието им на острова, за да се оцени икономическото и социално въздействие на атомната технология.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща