„Булгартрансгаз“ подписва договор за изграждане на компресорните станции „Нова Провадия“ и „Расово“

Климат / България
3E news
2461
article picture alt description

„Булгартрансгаз“ ЕАД подписва днес договора с избрания изпълнител ДЗЗД „Ферощал Балкангаз“ за изграждане на компресорните станции „Нова Провадия“ и „Расово“, които са част от разширението на газопреносната инфраструктура в страната по проекта „Балкански поток“. Това съобщиха от газопреносния оператор, като уточняват, че на церемонията по подписването ще присъстват министърът на енергетиката Теменужка Петкова и на изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов.

ДЗЗД „Ферощал Балкангаз“ е обединение между Ферощал индустрианлаген ГмбХ – Германия, „Главболгарстрой“ АД и „Главболгарстрой интернешънъл“ АД. Изпълнителят бе избран през м. август 2019 г. след проведена процедура по реда на Закона за обществените поръчки. Стойността на договора е 350.8 млн. евро без ДДС.

Проектът за разширение на газопреносната инфраструктура от турско-българска до българо-сръбска граница ще осигури условията за реализация на концепцията за газов хъб „Балкан“.

Подписването с ДЗЗД „Ферощал Балкангаз“, ще се състои на 3 октомври 2019 г., четвъртък, от 13 часа в сградата на „Булгартрансгаз“ ЕАД – София, жк. „Люлин“ 2, бул. „Панчо Владигеров“ №66.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща