Цените на петрола ускориха спада си до 3,3 процента

Енергетика / Свят
3E news
424
article picture alt description

Цените на двата основни сорта петрол в понеделник вечерта спадат с над 3 процента, което се дължи основно на новините за увеличението на добива в Либия, сочат данните от търговията.

Стойността на декемврийските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures се понижава до 40,38 долара за барел, което е спад с 3,328 процента спрямо цената при затварянето на предишната сесия. Фючърсите за януари се понижават с 3,.2 % до 40,8 долара за барел.

Фючърсите за декември за петрола сорт WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се понижават с 3,338 % до 38,52 долара за барел.

Спадът на цените се ускори, след съобщенията, че Либия за броени дни е увеличила добива на петрол с над една трета и производството й вече достига до 690 хил. барела на ден. По-рано в понеделник бе направено изявление, че Националната петролна компания на Либия е възобновила работата на всичките си находища. В медиите се появиха и информации за увеличение на добива и до 1 млн. барела на ден.

Генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо в същото време призна, че заради ситуацията с коронавируса в света, темповете на възстановяване на търсенето на петрол в света може да се окажат по-бавни от очакваните преди време.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща