Цените на петрола се понижават след вчерашния ръст

Енергетика / Свят
3E news
211
article picture alt description

Цените на двата основни сорта петрол се понижават поради опасенията от връщането на ограничителните мерки в редица страни, поради възобновяване на ръста на болните от коронавирусната инфекция. Нов и значителен ръст на Covid-19 се отчита в различни региони от света – от Япония и Иран до Австралия, а в САЩ броят на заразените от началото на пандемията надхвърля 3 млн. души. Редица американски щати, включително Калифорния, Флорида и Тексас бяха принудени да върнат част от отменението по-рано ограничителни мерки.

Експертите се опасяват, че темповете на глобалното търсене на петрол ще е по-слабо от очакваното, заради необходимостта от продължаването на срока на ограничителните мерки или отмяната на предишни такива.

Заради връщането на мерките ентусиазмът на пазара започва да отслабва, отбелязват наблюдателите.

Стойността на септемврийския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин е на ниво от 42,82 долара за барел, което е с 0,65 % или с 0,28 долара под цената при затварянето на вчерашната сесия. При търговията в понеделник договорите поскъпнаха с 0,3 долара или 0,7 %.

Фючърсите за петрола сорт WTI на NYMEX се понижават с 0,29 долара или 0,71 % - до 40,34 долара за барел. В понеделник стойността им се увеличи с 0,36 долара или 0,9 %.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща