Цената на петрола расте за втори пореден ден

Енергетика / Свят
3E news
288
article picture alt description


Цените на петрола в четвъртък се увеличават за втора поредна сесия, което се дължи и на данните за понижението на запасите от горива в САЩ, сочат данните от търговията.

Фючърсът за септември за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures се котира на ниво от 42,11 долара за барел – плюс 2.03 %. При затварянето на предишната сесия договорът достигна до ниво от 41,9 долара за барел.

Договорът за август за петрола сорт WTI на NYMEX е на ниво от 39,82 долара за барел – плюс 1,40 %. При затварянето на предишната сесия фючърсът за август за WTI поскъпна до 39,7 долара за барел.

Търговските запаси в САЩ за миналата седмица са спаднали със 7195 хил. барела – до 533,527 млн. барела,  отчете агенцията за енергийна информация към министерство на енергетиката на САЩ (EIA).
Резервите от бензин са се повишили с 1199 хил. барела – до 256,521 млн. барела. Запасите от дестилати са спаднали с 593 хил. барела, достигайки 174,127 млн. барела.

Влияние върху цените продължава да оказва и разпространението на коронавируса. Инвеститорите се опасяват, че нова вълна от разпространението на коронавируса и свързаните с това ограничителни мерки ще се отразят на възстановяването на търсенето на горива.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща