София се включва в глобално ОБРАТНО БРОЕНЕ с каузата за положителна промяна в хода на климатичните промени

TEDxVitosha COUNTDOWN е част от глобална инициатива в 450 града на света

Климат / Технологии
3E news
1601
article picture alt description

На 13 октомври в София ще се проведе  TEDxVitosha COUNTDOWN, събитие от глобалната инициатива на TED. То ще протече едновременно в над 450 града на света, сред които и българската столица. Дискусията ще постави акцент върху промените на климата и как с общи усилия човечеството може да обърне хода на негативните тенденции. Целта не е размяна на апокалиптични прогнози или големи обещания, а предприемането на конкретни действия от всички – нации, градове, корпорации, граждани.

TEDxVitosha COUNTDOWN ще поднесе на делегатите си съчетание между неповторимо видео съдържание и изживяване на живо. Над 50 лектори от целия свят, включително Джейн Фонда, принц Уилям, Марк Ръфало, Елиф Шафак, Крис Хемсуърт, Ал Гор, Приянка Чопра, Джейдън Смит, Урсула фон дер Лайен, Антониу Гутиериш и др. ще споделят знания, данни, вдъхновение и призив за промяна.

TEDxVitosha COUNTDOWN в София ще събере учени, активисти, предприемачи, инвеститори и творци, чиято цел са смелите решения в борбата с климатичните промени. Компании от строителството, архитектурата, енергетиката, консултантските услуги, производството на био-храни, транспорта вече заявиха своята подкрепа и участие.

В рамките на TEDxVitosha за първи път ще се проведе и специално изложение COUNTDOWN Expo. 10 български компании, чиито продукти и услуги могат да допринесат за борбата с климатичните промени, ще ги представят пред присъстващите на събитието. Сред тях ще видим иновативни решения за алтернативни материали, начини за вдъхване на нов живот на вече използвани такива, генериране на енергия от възобновяеми източници и още много интересни предложения, създадени от млади български предприемачи.

COUNTDOWN поставя ключови въпроси в 5 области:

енергетика – колко бързо можем да преминем към 100% чиста енергия?

транспорт – как бихме могли да подобрим начините, по които хората и стоките се движат?

материали – можем ли да преосмислим и сътворим отново нещата, които ни заобикалят?

храна – как в световен мащаб да се насочим към по-здравословни хранителни навици?

природа – как да опазим Земята и да я възстановим?

Всичко е в нашите ръце!

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща