София вече има бързозаряден хъб за електромобили на ElDrive

Енергетика / България
3E news
2551
article picture alt description

Най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили в България -Eldrive откри първия хъб с бързо-зарядни станции за електромобили в София, съобщиха от компанията, цитирани от blogomobil.com.  Той се намира във Vassilev Business City, на ул. „Индустриална“ №11, в близост до Сточна гара. Бързо-зарядният хъб е оборудван със 6 зарядни станции, от които пет с мощност 50 kW DC и една с мощност 24 kW DC. Зарядните станции ще позволяват зареждане на най-масовите модели електромобили в рамките от 20 минути до час.

„Бързозарядният хъб е много важна стъпка в развитието на нашата мрежа. Той ще улесни и подпомогне електромобилността, както в града, така и извън него, тъй като ще позволи на транзитно преминаващите електромобили да заредят бързо и удобно без да натоварват наличната зарядна инфраструктура в София“, коментира изпълнителният директор на Eldrive Стефан Спасов.

В момента Eldrive има над 260 зарядни точки. Те са оборудвани със зарядни станции с мощност 22 kW AC, такто и такива за бърззаряд с мощност от 22 kW DC до 50 kW DC. Освен в България, Eldrive инсталира и оперира зарядна инфраструктура и в Румъния.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща