Снежана Спасова е новият председател на Българския институт по метрология

Икономика / България
3E news
1111
article picture alt description

Правителството определи за председател на Българския институт по метрология Снежана Спасова, а за заместник-председател на БИМ- Валентин Андонов. Снежана Спасова притежава богат опит и професионални качества в областта на измерванията и метрологията, познава както административните, така и законодателните процедури в тази област и е показала необходимите умения да управлява големи структури с разнородна дейност, което прави нейната кандидатура подходяща за функциите на председател на Българския институт по метрология. Кандидатурата й отговаря на изискванията на чл. 10, ал. 4 от Закона за измерванията и на чл. 19, ал. 5 и ал. 6 от Закона за администрацията.

Валентин Андонов притежава богат управленски опит в големи структури с разнородна дейност, което прави неговата кандидатура подходяща за функциите на заместник-председател на Българския институт по метрология.

Българският институт по метрология (БИМ) е специализиран орган, второстепенен разпоредител към Министерството на икономиката. Председателят и зам.-председателят на БИМ се определят с решение на Министерския съвет и се назначават от министър-председателя.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща