Росатом осигурява непрекъсната експлоатация на атомните централи с руски дизайн в чужбина

Енергетика / Свят
3E news
412
article picture alt description

Компанията „Русатом Сервис“, която е част от електроенергийното подразделение на руската държавна корпорация „Росатом“, успешно изпълнява дейностите си по договори с чуждестранни партньори в условията на строги мерки за предотвратяване на разпространението на COVID -19.

През март 2020 г. „Русатом Сервис“ достави резервни части за плановия ремонт на турбогенератора за Пети енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“. Това ще позволи планираният ремонт на оборудването да се извърши в съответствие с международните стандарти за безопасност и в рамките на установените срокове, без нарушаване на графиците за производство на електроенергия.

Екипът  на „Русатом Сервис“ организира дистанционни консултантски услуги, като част от текущата поддръжка на АЕЦ „Тянван“ в Китай. Създадени са работни групи по всяко от направленията - механика, системи за контрол и управление, индустриална телевизия, инспекция на метали и заваръчни шевове и т.н. за координиране на взаимодействието и навременното предоставяне на услуги.              

През март е успешно завършен и проектът за техническа поддръжка на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия. Плановият ремонт на Втори енергоблок е осъществен предсрочно и енергоблокът е въведен в експлоатация.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща