Правителството освободи областният управител на Перник Ирена Соколова. Поста поема Емил Костадинов

Икономика / България
3E news
563
article picture alt description

Правителството освободи областният управител на Перник Ирена Соколова. Поста поема Емил Костадинов.

Оставката ѝ бе поискана преди дни премиерът Бойко Борисов заради водната криза в града. Тогава Борисов коментира, че има градове и с по-тежък режим, които обаче са предприели мерки.

"Аз съм го обявил, има си градове с по-тежък проблем с водата, те си сложиха режим, режимът сега им падна, там заради пусти извори. Ако те бяха застанали да кажат - водата свършва и ние, ако сме добри стопани, трябва така да направим. Затова и кметът си понесе своята оценка на изборите, областният управител, шефът на ВиК-то“.

Министърът на екологията Нено Димов от своя страна коментира пред медиите, че към момента притокът на вода в язовир “Студена“ е по-голям от разхода. В момента се проверява се какво е неправомерно отклоненото количество вода от язовира към Радомир.

Проверка установи, че водомерът на помпената станция е премахнат. Предписано е поставяне на ново устройство, тъй като не може да се установи с точност какво е количеството вода, подавано към Перник.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова съобщи, че водата от владайския канал вече се пренасочва към язовира, но притокът силно се влияе от атмосферните условия. Заради режима на водата в Перник са зачестили авариите по тръбите. Днес ще се разгледат две експертни предложения за дългосрочно решаване на проблема с водната криза в Перник.

"Едното от предложенията е за пломбиране - допълнително, другото от предложенията е използване на карстови пещери и допълнителен източник на вода. Ще направим доклад с необходимите средства за реализация на някои от тези предложения, ако експертите решат, че те са удачни", каза регионалният министър.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща