Полската PGNiG започва доставки на газ за Украйна

Енергетика / Свят
3E news
480
article picture alt description

Полската нефтогазова компания PGNiG започва доставки на природен газ на украинският оператор Gas TSO of Ukraine, се казва в съобщение на полската компания.

„В рамките на договора с Energy Resources of Ukraine (ERU) PGNiG ще осъществи първи доставки на природен газ, предназначен за Gas TSO of Ukraine”, се казва в съобщението.

Уточнява се, че доставките на синьо гориво ще се осъществяват „в рамките на спечелен от ERU Trading търг, обявен от  Gas TSO of Ukraine.

“Радостни сме, че продължаваме сътрудничеството с PGNiG и съвместното участие в търга за доставки на газ от новосъздаденият оператор на газотранспортната система на Украйна. Предложението, направено от ERU е най-конкурентоспособно, благодарение на сътрудничеството с PGNiG. Освен това, в резултат на увеличението до 100 милиона долара на сумата за застраховане в областта на политическите рискове в  U.S. International Development Finance Corporation, ERU e в състояние да финансира доставките на значителни количества газ при запазване на приемливото ниво на кредитен риск“, цитират от PGNiG управляващият партньор в ERU Yaroslav Mudryy.  

Според Jerzy Kwieciński, председател на управителния съвет на PGNiG доставките на газ от PGNiG за Gas TSO  в Украйна са пример за ангажиментите на компанията за изграждане на регионален пазар в тази част на Европа.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща